a więc odpowiadając na wcześniejsze pytanie to niestety nie sprzedaje na razie tych materiałów co mam, ale w sklepach są szeroko dostępne, więc nie ma problemu z ich zakupekm.
A odpowiadając Beato na twoje pytanie, to muszę Ci powiedzieć, że to jest bardzo trudno uchwycić kiedy się zacząłem przygotowywać, bo mało miałem materiałów z prawdziwych egzaminów. Ale tak pod kątem egzaminu to się uczyłem kilka tygodni analizując jakieś nieliczne przykładowe testy, lecz do samego końca zakuwałem słówka, studiowałem gramatykę itp itd, a jak jakiś obrazem wpadł w ręce to sobie go omówiłem. Czyli rozwijałem swoje, że tak powiem, "ogólne" umiejętności. Przed rozpoczęciem przygotowań myślę, że mój stan wiedzy był na dość dobrym poziomie, tak, aby zdać ten egzamin ZMP. Co do mojej nauki to się niemieckiego uczyłem 2 lata i praktycznie sam musiałem się tego wszystkiego uczyć, bo w szkole niemiecki mamy na baaaaaardzo niskim poziomie.
W tym Ci chyba nie doradzę czy zdawać teraz to czy nie, bo się w ogóle nie orientuje co się na studiach germanistyki człowiek uczy, ale myślę, że spróbować zawsze można ;) Również pozdrawiam