przedluzyc legalnie pobyt w niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
hej, jestem operka w niemczech, wkrotce konczy mi sie umowa,ale baaaaardzo chce tu zostac jeszcze rok, rodzinka tez jest zainteresowana, ale stawiaja tylko jeden warunek, otoz musi to byc pobyt legalny. Byłam juz w Auslaenderbehoerde i tam kobietka powiedziala mi, ze jako operka moge tu zostac jeszcze rok, wydawalo sie mi to dziwne, wiec poszlam do Arbeitsagentur, zeby potwierdzic ta info,tym razem kobieta powiedziala, ze nie moge zostac.Jestem totalnie w kropce, pomocy,, prosze, nie wiem czy cos to zmienia,ale jestem we Frankfurcie a.M.. Moze ktod wie, jakie sa inne drogi dostania pozwolenia na praca?Niestety studiowanie odpada, bylam dzis na uniwerku,ale tam trzba miec DSH zdany,a u mnie niemiecki coraz lepiej,ale szalu nie ma.....pomozcie!
Jestesmy w UE, pozwolenia na pobyt nie potrzebujesz!!! Mozesz zostac rok u tej rodzinki prywatnie, ubezpieczenie jako gosc wykupic, pozwolenie na prace jest ci niepotrzebne,,a w wiekszosci szkol jezykowych uznaja zwykly list od rodzinki ze jestes aupair i masz znizki jako aupair, jesli tak zalezy ci miec pozwolenie na prace to czeka cie walka z arbeitsamt. ale poco to..? jestesmy w Uni...Pozdrawiam.
hejka, ale wlasnie o to sie rozchodzi, ze ja chce koniecznie legalnie, to jest rodzinki jedyny warunek, chodzi o to, ze ten facet jest prawnikiem, jesli wyjdie, ze pracuje u niego na czarno moze miec problemy, lacznie z zakazem wykonywania zawodu, tak mi przynajmniej powiedzial, dlatego musze koniecznie miec to pozwolenie, wie ktos jak to zalatwic z tym urzedem pracy?jesli rodzinka napisze oswiadczenie, ze dziecko reaguje histeria na obcych itp. sciemy, mogloby to pomoc?pozdro papap
Lepiej nie sciemniaj,, ale slyszalam o takich sytuacjach ze ktos dostal pzedluzenie, spytaj sie konkretnie w arbeitsamt o warunki,, jest napewno mozliwosc, powodzenia
dzieki wielkie, wybieram sie tam w przyszlym tyg, tylko, ze te kobietki sa strasznie niemile, ale pocieszlas mnie, ze istnieje taka mozliwosc, a mozna spytac,czy ty tez mieszkasz w niemczech?pozdro papap
No ja tez bylam au-pair, rok czasu, i zostalam prywatnie pozniej, jakos gosc,i wiem ze to nielatwa sprawa z tymi pozwoleniami, ale tez ja bym proponowala aby twoj Au-pair Papa, zadzwonil do Arbeitsamt, i np,, troche sie pozalil,,zawsze to lepiej jak on lub jakis niemiec by o to prosil niz ty,, czyli obcokrajowic. moj numer gg to 4654619, jakbys chciala pogadac. pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka