szukan pracy w Berlinie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich i proszę o pomoc szukam pracy w Berlinie od zaraz może ktos mogłby mi cos doradzic z góry dziekuję.
ja Ci moge poradzic...
jezeli szukasz pracy w Berlinie
to nie rob tego na forum.
a masz papiery ,pozwolenie? zeby pracowac sezonowo slyszalam ze trzeba byc zameldowanym w de conajmniej 3 miechy ale to sie tyczy np.pomocy w kuchni itd a nie pracy na polu bo do tego nie trzeba zameldowania.umiesz niemiecki bo jesli nie to nie masz po co jechac .uwazaj na polakow bo lubia oszukiwac.mnie to nie spotkalo bo nigdy nie pracowalam w de ja tylko studiuje ale slyszalam to i owo wiec wiem jak jest:)
Witam dzieki ze odpowiedzialas na apel czekam z niecierpliwoscia na wskazowki bo chce do pracy. Pozdrawiam. Przemek.
Odezwij sie jeszcze.
Madziu dzieki za rady niemiecki znam w stopniu dobrym - to nie problem nie mam punktu zaczepienia. Pozdrawiam Przemek.
Ale jakiej chcesz pracy? jaki masz zawod? najlepiej bedzie jak pojdzie do polskiego urzedu pracy a w nim do punktu eures i tam sie pytaj o prace czy jest jakas do niemiec .Jesli chcesz sezonowa to mozesz pracowac do 4 miesiacy jesli jestes studentem to do 7 bodajze.A jesli chcesz normalna prace no to ciezej bo trzeba sobie zrobic pozwolenie a z tym tez nie tak latwo.Pytaj jak bede wiedziec odpowiem Pozdrawiam
Madzia, napisz prosze, gdzie studiujesz i ile pieniedzy miesiecznie musisz mniej wiecej wydawac?
Pozdrawiam!
szukam pracy jako mechanik samochodowy język znam raczej słabo ale mam załatwioną prace sezonową. Może ktoś zna zakład w którym mogliby mnie przyjąć lub jakie mam szanse na prace w zawodzie.
Pozdrawiam wszystkich
Mam kumpla co prowadzi warsztat w mieście gdzie mieszkam. Montują głównie gaz ale naprawy tez robią. Zatrudnia on mechaników tylko z polski. Kokosów nie zarabiają bo daje im 600 euro miesięcznie. Nie płaca za mieszkanie i wyżywienie w czasie pracy.
Jak chcesz to mogę ci podać numer telefonu to sobie zadzwoń i popytaj.
Bardzo chętnie wezmę telefon. to jest mój mail [email]
Wysłałem maila z namiarami. Powodzenia !
czy ja rowniez moglbym prosic o namiary tego pracodawcy? mój mail : [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie