praca sezonowa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Jestem studentką trzeciego roku pedagogiki i pilnie poszukuję pracy na okres około dwóch miesięcy (pomoc domowa, opieka, lub praca przy przy truskawkach itp.) Przyjeżdzam za trzy dni do Koblenz i bardzo mi zależy aby jak najszybciej znaleźć jakąś pracę! Jeżeli ktoś z Was wie może coś o takiej pracy to bardzo proszę o pomoc - z góry dziękuję!!! :)
Pomoc domowa i opieka odpada chyba ze na czarno bo do legalnej pracy trzeba sobie duze rzeczy wczesniej zalatwic.Moja kolezanka w lipcu wychodzi za maz za niemca znalazla sobie pracodawce(sprzatanie) bo chciala do lipca popracowac ale w urzedzie powiedzieli jej ze dostalaby ta prace tzn pozwolenie na nia, ale musi byc zamledowana w de conajmniej 3 miesiace byla 1 miesiac:(.Jak wyglada sprawa z zbieraniem owocow nie mam pojecia .Powiem ci tylko tyle ze masz bardzo male szanse na prace.Tutaj tez przychodzi kryzys .Jak stoisz z jezykiem?
Jeżeli chodzi o język to jest nienajlepiej, dlatego właśnie szukam tylko takiej pracy gdzie nie musiałabym za dużo mówić. Przyjechać i tak muszę bo już kupiłam bilet - może się uda! Jestem dobrej myśli...
Jestem świadoma, że w moim przypadku wchodzi w grę jedynie praca na czarno więc przyjadę i będę szukała!!! A jak nic nie znajdę to może chociaż spędze tu miłe wakacje, bo podobno Koblenz to piękne miasto...
Zycze powodzenia bo z praca jest bardzo ciezko tzn mowie o sprzataniu czy opiece, i drugi minus ze nie znasz jezyka i nie masz pozwolenia.Ogloszenia znajdziesz w gazetach ale statystycznie na 5 ogloszen chetnych kobiet do sprzatania(niemek!!) sa 1-2 ogloszenia ze przyjma kogos moja kumpela umie niemiecki tez szuka taka prace do czasu slubu i nie moze nic znalezc chodz mieszkamy w wiekszym miescie niz Koblenz.Lepiej nie sadz ze cos znajdziesz zebys potem sie nie rozczarowala .Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Egzaminy