Praca w HOTELARSTWIE w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszytskich. Pytania zamieszczone w tym temacie kieruje do osób które wiedzą nieco więcej o hotelarstwie w Niemczech a właściwie a możliwościach zatrudnienia w nim. Chodzi mi właściwie o każde stanowisko np. słóżba piętrowa, recepcja, obsługa itp.
Jest jaka kolwiek możliwość podjęcia pracy z tytułem technika holtelarza (z 4 przebytymi praktykami w polskich hotelach), po szkole średniej, znajomością języka niemieckiego, niemieckim obywatelstwem.
Dziękuje za każdą odpowiedz
jesli sluzba pietrowa (jak napisales)to to samo co Roomboy czyli cos w rodzaju meskiem pokojowki to mysle ze nie bedziesz mial zadnych problemow ze znalezieniem pracy... jest pelno takich ogloszen.. wiem tez od dziewczyny mojego kuzyna ze brakuje ludzi w niemieckich hotelarstwie.. jeszcze jak znasz jezyk... masz duze szanse, powodzenia
No tak, chodziło mi o tzw. męską pokojówke ;)
No właśnie język w stopniu średnio zaawansowanym. Ale wydaje mi się że nawet na dział obsługi nie wymagany jest język perfekt bo przecież zakres słownictwa w tej branży nie wymaga niewiadomo jakich cięzkich słów.
przy takiej pracy na poczatek jak meska pokojowka:) z jezykiem srednio zaawansowanym- komunikatywnym i obywatelstwem(pozwoleniem na prace) mysle ze spokojnie cos znajdziesz.. poszukaj sobie w wyszukiwarce.. roomboy/zimmermädchen to sam sie przekonasz... :) nie wie tylko ile placa w tej branzy na godzine bo nie pracowalam jeszcze tak.. ale najwazniejsze ze pracy jest duzo
Ze znajomoscia j.Niemieckiego i z obywatelstwem niemieckim powinienesc bez problemu znalezc prace jako Roomboy. Tu sobie mozesz aktualne ogloszenia poczytac z calych Niemiec gdzie poszukuja Roomboy'a :
http://www.meinestadt.de/deutschland/jobs?jobwrds=roomboy&ob=-4&start=1
Powodzenia zycze!

»

Programy do nauki języków