Help!-dostaję obywatelstwo, co dalej?!

Temat przeniesiony do archwium.
Kurcze, po siedmiu latach bitwy o obywatelstwo...gdy już Niecy zapędzili mnie w kozi róg więc wzięłam adwokata (niemieckiego adwokata) nareszcie otrzymam niemieckie obywatelstwo. Ale na jakich zasadach - to już inna paranoja, hehehe. Problem w tym,że nie wiem co dalej a za parę tygodni otrzymam niemieckie papiery i czas będzie wyjeżdżać. Nie wiem jak, gdzie znaleźć mieszkanie...jakie są w tej sprawie zasady, ale wiem że diametralnie się zmieniły od czasu, gdy złożyłam wniosek o obywatelstwo. Po siedmiu latach wojny z Niemcami (mojej prywatnej) nie dość,że już właściwie nie chce mi się tam wyjeżdżać to nawet nie wiem już od czego zacząć. Czy ktoś może mi powiedzieć jak mogę zdobyć tam meldunek? Pozdrawiam.
Hej! Powiem Ci juz na wstepie tylko tyle, ze to jeszcze nie koniec Twojej batali.. Napisz moze gdzie Chcialabys zamieszkac w Niemczech to powiem co dalej..
Czy mozesz dać jakieś namiary na adwokata. Mam podobny poroblem jak i Ty. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
hallo, najlepiej to na poczatek wynajac mieszkanie skims ( tak zwane WG ). Jezeli chodzi o prace to nie jest ciezko. Na poczatek nawet zajac sie opieka nad dziecmi i w tym czasi szukac czegos lepszego