paszport

Temat przeniesiony do archwium.
jak załatwić dzieciom paszport ojciec dzieci otrzymał obywatelstwo niemieckie i ma paszport niemiecki , czy muszę wyrabiać dzieciom obywatelstwo czy może dostaną paszporty na podstawie tego że ojciec ma obywatelstwo niemieckie i polskie?????????????????/
jezeli dziecko ma obywatelstwo to nie ma problemu ale jezeli nie ma to najpierw musisz starac sie o obywatelstwo dla dziecka ...
ja słyszałam że dziedziczy dziecko automatycznie po ojcu
jezeli ojciec ma 2 to nie koniecznie , chyba ze powiecie ze dziecko ma tez 2 miec ... ja jakos po ojcu nie dostalam obywatelstwa a moj tato je ma ....

Jak chcesz to moge sie jutro zapytac bo jade do urzedu zlozyc wniosek paszportowy
ojciec ma 2 obywatelstwa.to dziwne że nie dostałeś obywatelstwa po ojcu mój mąż dostał po dziadku ?/ja tylko chce wyrobić paszporty niemieckie moim dzieciom chcemy wyjechać .jak chcesz to się zapytaj w biurze paszportowym z góry dziękuje!!!!!!!!!1
ja należe pod ambasadę w gdańsku
jeżeli ojciec posiada obywatelstwo niemieckie to Twoje dziecko może otrzymać paszport niemiecki nawet w ciągu jednego tygodnia!!! Wystarczy udać się do konsulatu bądź też ambasady gdzie należy złożyć wniosek do paszportu dwa zdięcia i ksero dokumentów potwierdzających obywatelstwo niemieckie ( żółty dokument bądź też ksero paszportu niemieckiego) ksero odpisu zupełnego aktu urodzenia Twoje, męża i dziecka ( przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego) oraz ksero waszych dokumentów polskich potwierdzających dane osobowe( Twoje i dziecka jeżeli posiada np. polski dowód osobisty). Na miejscu należy wnieść opłatę w wysokości np około 99 zł w PLN za np. Kinderreisepass. Paszport ten Twoje dziecko może mieć nawet w ciągu 1 tygodnia., na inne paszpoty czas oczekiwania to około 4-6 tygodni. Dziecko może być również wpisane do paszportu ojca. Pozdrawiam
jeszcze ważna kwestia dziecko otrzymuje obywatelstwo AUTOMATYCZNIE!!! Musicie razem udać się do konsulatu by w obecności urzędnika podpisać wniosek o paszport dla dziecka. Pozdrawiam raz jeszcze
mausilein- jeżeli masz więcej niż szesnaście lat (16) sama musisz poddać się procedurze potwierdzenia posiadania obywatelstwa niemieckiego poprzez złożenie wniosku z niezbędnymi dokumentami to potwierdzającymi do urzędu w Kolonii. Czas oczekiwania to około 2-4 lata w praktyce nawet sześć. Natomiast jeżeli masz mniej niż lat szesnaście (16) ojciec powinien udać się wraz z Twoją matką do konsulatu i tam muszą złożyć wniosek o paszport wraz z wymaganymi dokumentami i w obecności urzędnika ten wniosek podpisać. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego