Prywatnie do lekarza?? PILNE

Temat przeniesiony do archwium.
Hej musze isc do lekarza. Wiecie moze czy bez problemow moge pojsc prywatnie i czy badania kontrolne sa drozsze jak 100€.

Wszelkie informacje beda dla mnie cenne!!
Bez problemu mozesz isc prywatnie. Za sama wizyte zaplacisz 30-50 eur jak nei umiesz dobrze jezyka tez jakies 30(kolezanka tak placila bo lekarka miala problemy z porozumieniem sie z nia ,wiec sobie za to tez policzyla:)).Do jakiego lekarza idziesz to napisze ci wiecej.
a to nie jest zle. Musze isc do ginekologa. Wlasnie jutro pojde i sie go wypytam, mam nadzieje ze bez problemu mnie przyjmie. Do PL nie moge teraz jechac bo na egzamin na ausbildung czekam i byrdzo mi zalezy aby dostac sie, wiec jeszcze tutaj musze sie uczy, aby nie bylo ze ja w PL a oni do mnie list pisza ze ble ble bla bla
jeszcze nie slyszalam o tym by lekarz bral za to ze sie porozumiec nie moze ....haha ha

dla czego nie pojdziesz do polskiego lekarza?? tutaj jest ich duzo i mozna wybierac
A polskie ubezpeiczenie europejskie?przeciez jest cos takiego,czy nie?ja nie mam pojecia jak to jest honorowane w krajach EU.A jesli chodzi o ginekologa-to koszta moga byc wysokie,dlatego ze tam na miejscu robi sie badanie moczu-zawsze,i ewentualnie usg.Wiec ca 150€ trzeba miec w kieszeni.
prywatnie mozna isc do kazdego lekarza.. a ile to dokladniej kosztuje to lepiej popytaj sie w samym praxisie bo jak widzisz ceny tutaj podaja ci sitrasznie rozbiezne:).. pozdr
Tak sa takie przypadki ze jak lekarz ma problemy z dogadaniem sie bierze za to dodatowe pieniazki(chodzi oczywiscie o wizyty prywatne).Co sie tyczy ubezpieczenia tzn karta europejska mozna z niej korzystac tylko w naglych wypadkach gdy niezbedne jest udzielenie szybkiej pomocy np.wypadek,,ostry bol,bol zeba itd...
ojej, ale bzdura. nie wprowadzaj ludzi w błąd.
na kartę idziesz za darmo do wszystkich lekarzy. musisz tylko to 10EUR za kwartał zapłacić.
byłam ostatnio u dermatologa - czyli żaden nagły przypadek - bez problemów mnie przyjęto. znajomi też nigdy nie mięli problemów.
hhmm pierwsze slysze,ze za ginekologa sie placi 150 euro!!!Ja chodze tez prywatnie do polskiego ginekologa i za pierwsza wizyte placilam 50euro w tym tez badanie moczu,cisnienie itd.,jak go pytalam na wizycie ile?to powiedzial ze dopiero na szostej mi powie bo to sa grosze!Idz spokojnie wydasz nie wiecej niz 50 euro.
olle tak mi powiedzialy babki w nfzcie ze tylko nagle przypadki .chyba ty mylisz karty europejskie z niemieckimi kartami ubezpieczenia ktore dostaja obywatele niemiec i pracujacy legalnie wtedy bez problemu sie idzie i tylko oplaci te 10 eur za kwartal
Nie znam polskich lekarzy tutaj w Köln. Ceny to prawda sa rozne, kazdy lekarz ceni sie inaczej.
Mam karte ubezpiecz UE (euro26) ale powiedzieli ze to tylko w naglych wypadkach. Ze przed tym jak chce z tej karty skorzystac u lekarza to musze najpierw zadzwonic do Wa-wy i im przedstawic problem. Zadzwonilam powiedzialam co i jak , a oni ze nie pokryja kosztow, takie ubezpieczenie o chuja rozboic (za przeproszeniem)
Dzieki wszystkim za jakie kolwiek udzielone mi informacje.

To co do extra oplaty za porozumienie sie, nie wiem sa rozni ludzie, moze mieli problemy sie wkurzyli i odpalili dzialke hehhh
POZDRAWIAM, Ela
Morelka,ja nie twierdze ze trzeba wydac te 150 €.Ale skoro wizyta kosztuje 50 to jak dojda dodatkowe badania to moze(nie musi) tyle wyjsc.Poza tym najlepiej bedzie jak zainteresowana sama zadzwoni do Praxis i sie dowie o koszta wizyty.
Serdecznie pozdrawiam!
znalazlam na google lekarzy z Köln
Antczak-
Böckingstr. 54, 51063 Köln - 0221/6405330

W. Majchrowski
Frangenheimstr. 11, 50931 Köln - 0221/9404810
Nie wiem moze cos Ci pomoga te adresy,mozesz zadzwonic i popytac.
morelka wielkie dzieki!!! naprawde!!!
babki w nfz nie powinny Ci nic mówić, tylko dać kartkę z dokładną informacją.

nie pracuję w niemczech, chodzę na europ. kartę, nigdy nie odmówiono mi pomocy, nigdy nie musiałam niczego dopłacać, oprócz 10EUR za kwartał za całość świadczeń (lekarze wszystkich specjalności).
prosze bardzo Ela;)
Wizyta u Antczaka kosztuje 80€
Witam, wizyta u lekarza w Niemczech kosztuje okolo 60 Euro bez uzycia sprzetu medycznego lub pobrania krwi. Przy pytaniu o kase chorych nalezy odpowiedziec: privat. Najlepiej pytac lekarza o cene kazdego zabiegu podczas wizyty.

Tu stronka gdzie mozecie znalezc polskich lekarzy. www.medyk.de

Pozdrawiam

Dorota
witam. przebywam aktualnie w hamburgu i potrzebuje pójść do dermatologa. nie wiesz przypadkiem czy jest tu jakiś polski bo po niemiecku z nim się nie dogadam za bardzo . z góry dziękuję i pozdrawiam
praca dla lekarzy w niemczech. Praca dla informatyków, inżynierów oraz lekarzy w Niemczech - od zaraz. Oferty dla studentów. Zapłacimy Ci za nasze kursy niemieckiego. www.futur1.pl
Znowu zaczynasz? Spadaj na łapy. Tutaj jest forum językowe. Hau ab!
Cytat: futur1
praca dla lekarzy w niemczech. Praca dla informatyków, inżynierów oraz lekarzy w Niemczech - od zaraz. Oferty dla studentów. Zapłacimy Ci za nasze kursy niemieckiego. www.futur1.pl

prosze o umowe
www.medyk.de
www.futur1.pl
Zgłoś się tam, idiotko i nie sraj we własne w forum!
edytowany przez hammel: 13 sty 2011
Cytat: hammel
www.medyk.de
www.futur1.pl
Zgłoś się tam, idiotko i nie sraj we własne w forum!

ostrzegam cie jeszcze raz jezeli nie zaprzestaniesz tych wyzwisk zglosze cie do dozywotniego zbananowania sa pewne granice ktore w tym wypadku dostatecznie daleko przekroczyles
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa