zaginął KOT ! To nie żart.

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
sprawa niecierpiąca zwłoki i przykra.Koleżance, dziś wieczorem,na jednym z parkingów w Austrii,przy granicy z Włochami,zaginął ukochany kot. :-( Uciekł z samochodu na krótkim postoju.Wracała z nim do Polski.
Proszę poradźcie co można zrobić! Ona już chyba zrezygnowała z poszukiwań...Nie zna niemieckiego.Miejsce było zalesione,nic więcej nie wiem.
Czy należy się zgłosić do jakiegoś towarzystwa opieki nad zwierzętami, może zredagować jakieś ogłoszenie?! Na samą myśl o tym co się z nim dzieje mam ciarki..
Jeżeli ktoś może pomóc w tej sprawie, będę niezmiernie wdzięczna.
Proszę o wpisy na temat. To nie żart (niestety).
Pozdrawiam Was.
Niech idzie na Policje! Im wszystko opowie, co i dokladnie gdzie zdarzylo. Bardzo szczegolowy opis kota. Ja jakie innie reaguje. To musi ktos po angielsku powiedziec. Jak kolezanka tez nie umie w tym jezyku. To nastepnie trzeba sprowadzic tlumacza. Za godzina za niego zaplaca z jego dojazdem, jak ktos sie w ogule znajdzie - Südtirol? - moze od 6[tel]Euro a moze wiecej. Nie znam taryf we Wloszech.

Albo czekac, az kotek wroci kiedys do MAMY! ;)

Pozdrawiam!
Dziękuję Ci za odzew! Okazuje się,że kotek nie zaginął w Austrii-to ja mylnie oceniłam miejsce gdzie to się stało (po czasie jaki spędziła od początku podróży).Zaginął we Włoszech.Sprawa ma się wobec tego nieco lepiej,Włosi znani są z zamiłowania do kotów.Może uda się go odnależć..
W każdym bądź razie będę próbowała coś wskurać na stronach włoskich.
Pozdrawiam!
Dobrze ze zdarzenie nie mialo miejsca w Chinach, tam tez ludzie maja zamilowanie do kotow ale w sensie takim ze lubia je jesc! I co teraz kolezanka powinna zrobic zeby odnalezc tego kotka? Zglosic zaginiecie na policje, podac rysopis kota jesli zdjecia niemialaby, porozwieszac ogloszenia na pobliskich slupach, najlepiej jeszcze wyznaczyc nagrode za odnalezienie. Jak ja stac to do agencji detektywistycznej sie zglosic. Mozna jeszcze do jakies telewizji zglosic, np. ANIMAL PLANET. We Wloszech to sie nazywa ANIMALO PLANETO. Pozdrawiam i zycze powodzenia w odnalezieniu kotka!
Mam tu jeszcze wloska stronke o tematyce kotkow i pieskow, tam na dole jest forum, to mozesz o tym przykrym zdarzeniu napisac: www.animali.it

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego