prawo jazdy

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc wszystkim :) mam pytanie jestem obywatelem polskim ale od 8 lat mieszkam w niemczech na stale w z 18 rokiem zycia zrobilem prawo jazdy kategorji B w niemczech a w tym roku pojechalem do polski i zrobilem calom reszte prawa jazdy A,C,C+E,D+E czyli mam wszystkie mozliwe prawa jazdy po zdaniu tych klas musialem oddac w polsce moje niemieckie prawo jazdy wiec to zrobilem i dostalem za to polskie :) wbili mi oczywiscie wszystkie kategorje tak jak sie nalerzy teraz chcialem wzjasc niemieckie obywatelstwo ale nie wiem co z moim prawem jazdy :( nie mam ochoty na jakies powturki pracuje w niemieckiej firmie autobusowej i szef chce zebym to wreszcie zrobil ... czy beda jakies problemy przy przepisywaniu prawa jazdy albo mam wszystkie dokumenty polskie pozwolenia i badania ... Bardzo prosze o odpowiedz i z gury dziekuje :)
A; czy przy wzieciu niemieckiego obywatelstwa beda problemy z moim prawkiem ?
Hej dokladnie to nie wiem, ale wydaje mi sie ze raczej problemow nie powinnienes miec, gdyz po pierwsze jestesmy w UE, a po drugie sami niemcy robia(czyt.kupuja) u nas prawa jazdy bo taniej ich to wychodzi. ;)
czesc powinnienes poprostu posc i je wymienic na niemieckie bo weszlo cos takiego ze jak ktos jest zameldowany dluzej niz pol roku w niemczech to musi wymienic
Hmm.. mam podobny problem z prawkiem..mam kat b jestem zameldowana w niemczech ale tylko mój mąż ma obywatelstwo(ja mam wize) i słyszałam ze skoro jestesmy w Unii to tego prawka nie trzeba juz wymieniac.. moze ktos wie cos wiecej na ten temat..
Dopowiem ze niemam na jakiej podstawie wymienic na niemieckie bo aktualne prawko(polskie) mi ukradziono..
Hellow wszyscy muj problem okazal sie zadnym problemem poszlem do niemieckiej zulasungstelle powiedzialem co i jak jako powud wymiany podalem ze niemieccy policjanci mnie wkurzaja jak widza polskie prawko zaczekalem 4 tygodnie i przepisali mi bez problemu ;)ale pani z zulassungstelle powiedziala mi ze nie bylo to konieczne a czykolwiek mozliwe wiec jesli chcecie wymienic prawko potrzebujecie isc tylko do zulassungstelle z polskim prawkiem przysieglym tlumaczeniem + fotka kolo 40 euro i potwierdzenie ze przebywalo sie ponad 6 miesiecy w polsce (zameldowanie) bo innaczej nie uznaja reszta to tylko czekanie 0 problemu a czykolwiek nie jest wymiana konieczna odkad jestesmy w uni i jesli macie prawko ze znaczkiem uni europejskiej wymiana prawa jazdy jest zbedna ;) a czykolwiek dla mnie konieczna jako kierowce ;) pozdrawiam,
Witam ! Czy może mi ktoś powiedzieć taką rzecz. Mianowicie. Mam Kat A i B i mam wpisany kod 01.06 -wiem co oznacza, ale chciałem się zapytać czy w Niemczech ten kod jest respektowany ? Pytam bo w wikipedii niemieckiej jest on opisany ,ale pisze że nie używaja go http://de.wikipedia.org/wiki/Schl%C3%BCsselzahlen . Prosił bym o odpowiedz.
Wy tu gadacie wszyscy, jak po pijaku. Opowiedzial dzieciol sowie...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka