Au pair DE jak najblizej Polski

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Szukam rodziny z Niemiec najchętniej jak najbliżej Polski by móc u niej pracować jako au-pair. Z tym jednak ze co 2 tygodnie musialabym zjezdzac na weekend do Polski do szkoly ( szkola zaoczna). Jeśli jest ktoś tu zainteresowany bądź zna jakaś rodzine , która byłaby zainteresowana to bardzo proszę odezwijcie się .
Pozdrawiam.
Podnoszę temat podnoszę temat !!!
polecam www.aupair-world.net ale w sumie jak masz zamiar co 2 tyg na weekendy jezdzic to moze byc ciezko i z rodzina i kasa na takie podroze...
No wlasnie na tej stronce jestem zarejestrowana już bardzo długo i nic.
Wiem ze moze byc bardzo ciezko ale sa rózne rodziny i w rozny sposób potrzebuja operek czasem jest tak ze sa one wcale nie potzrebna na weekendy.
Musze wracac do Polski bo musze skonczyc szkole ;((( Chodze do liceum zaocznie .
no wlasnie ja jestem z Poznania wiec odpowiadalaby mi rodzinka jaknajblizej granicy . Najlepiej Berlin . Z kasa na podroz az tak zle by wtedy nie bylo , a zreszta moi rodzice by mi pomogli .Tylko problem w znalezieniu takiej rodzinki .
nom to nie wiem... czekaj moze ktos sie znajdzie... lub ty szukaj
tylko nie pisz w profilu ze chcesz co 2tyg jezdzic do szkoly... bo wiesz jak jest lepiej o tym pozniej wspomniec...
lub poszukaj jakies agencji chodz ja osobiscie bardziej polecam au pair world :D
No właśnie w profilu to napisałam ze chce co 2 tyg. zjezdzac.
Mowisz ze lepiej potem ustalic a jak sie nie zgodza?
Ja nie chce przez zadne agencje bo mam stracha i wogole .
molly co ja mam dalej zrobic gdy rodzina mnie zaakceptuje tzn wysle list ze spodobal im sie moj profil itp i zastanawiam sie co to jest premium mitgliedschaft czlonkostwo jakiest tam o co kaman??pozdrawiam
Znalazłam jakaś rodzinke . Tzn ona mnie znalazła. Ale teraz nie wiem czy akceptuja moje warunki . Jak chce im wysłać list to wychodzi im gotowa wiadomosc ze jestem zainteresowana itp. wiesz o co chodzi .Ale ja bym chciała się z nimi skontaktować tak by naraie zapytać czy im odpowiada to ze będę jeżdziła do Polski .Co mam zrobić ???
Tysia nie wiem co to jest ale wydaje mi sie ze chodzi ci o strefe platna w euro jesli chcesz to napisz do stronki au apir worl meila moze byc po polsku bo tam jest polka wiec ci odpisze co to jest dokladnie!
jesli juz masz jakas rodzinke to piszesz z nia meile ustalacie zakres twoich obowiazkow i przywilejow pytaj o wszytsko co ci slina na jezyk na niesie bez zadnych zachamowan lepiej wiedziec wczsniej co i jak i wiedziec na czym sie stoi no i jak sie juz dogadacie ze wszystkim i dalej ty bedziesz chciala do nich jechac i oni ciebie tez to wtedy ustalacie termin przyjazdu i to tyle
tysia jesli ty 1 napisalas do rodziny i oni ci ezaakceptowali to teraz wchodzisz na ich profil bierzesz meila i piszesz do nich ze dziekujez za zainteresowanie itp. no i korespondujecie a potem tak jak wyzej napisalam
Monia wychodzi ci gotowa wiadomosc bo taka jest ta stronka jak rodzina do ciebie pisze i ty ja akceptujesz ztu to jest gotowy tekst wiec wyslij im ten tekst a oni napewno si eodezwa na twojego meila lub telefon jak poodlas! tak samo jest jak ty wysylasz wiadomosc ze jestes zainteresowana ta rodzina tez oni dostaja standardowy tekst ktory jest z tej stronki!
jesli im wyslesz ten tekst i sie odezwia to wtedy sie przez meile lub tel.dogadacie o warunkach czy im pasuj i czy tobie pasuje!
co do twoich zjazdow do polski to ja bym na twoim miejscu to wykasowala i dopiero jak sie jakas rodzinka odezwie lub ty do kogos napiszesz to wtedy przez meile lub telefon sie zgadacie co i jak tak bedzie lepiej
Ok wielkie dzięki za rady . Jesteś kochana pozdrawiam serdecznie ;***
Tylko ze janie widze na ich profilu zadnego e-maila ani nr tel nic kompletnie
Tysia u mnie tak samo przy tej rodzinie coś tam o mitgleid....bla bla bla ...
nie ma za co zawsze sluze pomoca :)

a zaakceptowalas ich? bo do puki tego nie zrobisz to nie bedzie meila aani telefonu
nie!a jak to sie robi?o kurcze ale ze mnie pierdola :)
Tysia ile masz lat i gdzie sie wybierasz na operkę ?
18 i wybieram sie gdzies blisko hamburga tylko nie wiem jak mam zatwierdzic ta rodzinke
A Ty ich zaprosiłaś czy oni Ciebie ? Bo jak oni ciebie to chyba wystarczy odesłać ta wiadomosc ''Ja sehr interessant''
dokladnie monia ma racje :D
to ja im wyslalam prosze was o szybka odp jak mam ich zaakceptowac bo znajda sobie kogos innego :(
jesli ty im wyslalas to juz zrobilas wszysto co sie da teraz musisz czekac jako oni cibie zaakceptuja...
mam jeszcze jedno pytanie mam nadzieje ze odtatnie!kto placi za moj przejazd ja czy ta szalona rodzinka?
no chyba Ty
a wiec moze od poczatku!wyslalam im list oni mnie zaakceptowali a teraz nie wiem co dalej zrobic tzn wyslali mi pozytywna odpowiedz
jesli oni cie zaakceptowali to wejdz na ich profil tam powinno u gory ci sie pokazac ich e mail i telefon adres itd.raczej musi to byc nie spotkalam sie ze tego nie bylo a jesli nie bedzie to musisz czekac na kontakt z ich strony. co do kosztu podrozy to zalezy teoretycznie sama placisz ale nie ktore rodziny oddaja kase lub przysylaja ci ja! to trzeba sie z rodzina ugadac
Mnie zaakceptowała jedna rodzinka , teraz będę z nią uzgadniać warunki może się uda może nie ;)))) Zobaczymy .
ehh mnie chyba z 50 zaakceptowalo za nim co kolwiek zdecydowalam... wiec luzik musisz wszystkie opcje rozpatrzyc... w koncu to twoja przyszlosc na jakis okres czasu i musisz sie tam dobrze czuc... wiec powodzenia i pytaj o wszystko co ci slina na jezyk na niesie :D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |