Przesiedlenie do niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Chce sie przesiedlić do niemiec, Chciałem spytać od czego zacząć, czy mam jakieś szanse na prace, mieszkanie? Mam paszport niemiecki. Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
nauka niemieckiego. Ernst. Das ist das wichtigste!
Chciałem przesiedlić się do Niemiec. Od czego mam zacząć? Po niemiecku umię perfekcyjnie. Chciałem się dowiedzieć jak najszybciej i najłatwiej zdobyć pozwolenie na pracę i pracę.Chciałem się przesiedlić do Essen może koś wie jak tam wygląda z pracą? Pozdrawiam
szybko sie nie da zalatwic pozwolenia na prace.musisz miec konkretne wyksztalcenie np.gastronomiczne i wtedy jesli jest oferta w niemczech ze szukaja np. kucharza a nei ma neimca lub obywatela starej uni na to miejsce to skladasz swoje podanie cala procedura trwa do 2 miesiecy nie ma szansy na zalatwienie pozwolenia bez zgadzajacego sie zawodu z pracy.do 2011 mozna bedzie pracowac bez pozwolen .poczytaj moje watki pisalam dokladnie tam na temat pozwolen na prace.jesli masz wyksztalcenie wyzsze np.informatyczne to nei potrzebujesz pozwolenia wystarczy ze firma cie chce
Madzia... z tym wyksztalceniem, to niezupelnie jest tak jak piszesz. Ja dostalam pozwolenie na prace w calkiem innym zawodzie anizeli w Polsce zrobilam. Najwazniejsze jest, ze firma Cie chce (tak jak piszesz) i czy masz predyspozycje do pracy w zawodzie, o ktory sie starasz. Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka