[poszukuję] praca w Monachium

Temat przeniesiony do archwium.
Dzień dobry.

Jestem studentem w Zittau, mam pozwolenie na prace, niemiecki na poziomie komunikatywnym (ciągle się uczę).
Najchętniej bym pracował w fabryce na terenie Monachium (BMW, czekolada, książki itp.) jeśli to możliwe... Wiem, że już trochę późno :P
Pracować mogę przez okres wakacji, czyli od lipca do końca sierpnia lub września.
Wie ktoś coś na ten temat? ;)
Pojechałem do Monachium 1.07, ze sobą wziąłem namiot śpiwór trochę konserw oraz chlebek.

Po przyjeździe rozbiłem się na kempingu na Thalkirchen. W namiocie spałem przez tydzień szukając najpierw pracy później domu.

Do pracy dostałem się do BMW, na rękę 12 euro :) bardzo z tego powodu uradowany postanowiłem - jeszcze przed pójściem do pracy znaleźć sobie mieszkanie lub pokój. Znalazłem w samym centrum za 400 euro/monat oraz bez kaucji. Jest to pokój w kamienicy, na wyposażeniu kuchenka, lodówka, zlew, szafa, 2 łóżka itp. Przystanek U-Bahn`a Poccistrasse :)

W ciągu tygodnia nie wiedząc nic oraz nie mając tam znajomych (ale będąc razem z kolegą) dostałem pracę oraz znalazłem mieszkanie ;)
Także Hinwais dla wybierających się tam: pracy jest mnóstwo a koniec języka za przewodnika :)

Miasto jest wielkie oraz zadbane. Akurat całkiem niedawno obchodzone było jego 850-lecie ;) Pokazy sztucznych ogni itp.

Co tydzień się coś dzieje. Dyskotek na weekendy liczba chyba nieskończona.
Polecam jechać w ciemno! :D Tak najlepiej sie pozna miasto :D

Pozdro!
ja wlasnie wrocilam z kursu w DID :) poprostu super :) miasto jest niesamowite ! za rok powrot! tym razem na dluzej :) moze na stale..... zycze powodzenia !
PS. muzeum BMW iBMW WELT - cos niesamowitego !! :D:D
POdziwiam Cie za odwage :) w ciemno jechac, no ale jezyk juz znales troche? I co zostales tam?Co robisz w tym BMW?
Pojechalem jako student do pracy na wakacje, teraz wrocilem do siebie (Zittau) i zamierzam sobie studiować dalej :)
Jeśli chodzi co tam robiłem to akurat mnie dali na silniki (takie proste ale męczące zajęcie).
Zarobiłem tyle co mi podatku zwrócą w przyszłym roku, ale jak to sie mówi byłem pierwszy raz i za naukę sie płaci :P Teraz jestem już rozeznany w mieście i znam orientacyjnie ceny wszystkiego, na przyszłość bardzo przydatna wiedza.
Jeśli ktoś się tam wybiera na przyszłe wakacje mogę doradzić co i jak lub razem możemy poszukać pracy.
jct. [email]
W sprawach ogólnych lepiej tutaj pisać to może i komu innemu sie przyda :)
mam pytanie jak zalatwic sobie prace jako student w BMW?? trzeba miec kierunkowe studia czy jest to obojetne?? I jaki jest najdluzszy czas pracy dla studenta, bo slyszalam ze mozliwy jest nawet rok.
Ja pracowałam również w Bmw rok temu na kantynach a w tym roku składałam auta wspomnienia niesamowite te wakacje były bardzo udane prace załatwiałam przez firme posrednią oczywiście paszport obowiązkowo:) niemiecki umiem średnio ale jakoś sie dogadywałam z nimi atmosfera cudowna bynajmniej na mojej taśmie w te wakacje również tam jadę już sie niemogę doczkać kiedyś zamieszkam w olimpizentrum piękne miasto :)
Przepraszam jak tu nie odpisywałem, ale na wszystkie maile do mnie przysłane odpowiedziałem :) Chyba lepszy sposób komunikacji niż pisanie tutaj :P

Co do pracy na te wakacje to nie wiem czy w BMW będzie dla nas miejsce... Wszystkiemu winny jest ten kryzys który dotknął nawet niemcy. Z pewnością będzie mniej miejsc pracy niż w zeszłym roku gdzie już był nakład zmniejszony.Ogólnie to dobrze by było :) No ale jak będzie nie wie nikt z nas :P
witaj.mam na imie Piotrek.Chce bardzo wyjechac do Monachium. Ale ciagle szukam tam pracy na miejscu i nie moge znalesc... doradzcie mi prosze jak tam jest tzn wiem jak tam jest bo bylem tam w tamtym roku ale tylko krajoznawczo:P chodzi mi o to jak mozna znalesc tam prace, bo moje proby wszystkie poszly na marne;/
Prooooosze.Moj e-mail [email]
Pozdrawiam:)
Witam wszystkich serdecznie:)
Wiadomość dla DOMANOID,ELIZABETH 717,a także dla ttych co pracowali w BMW w Monachium.Bardzo jestem zainteresowany pracą w firmie BMW w Monachium.Zależy mi na kontakcie z osobami,które w ostatnim czasie pracowały w tej firmie lub zamierzają wyjechać w tym roku.Jestem studentem IV roku,na drugim II (od 1.07-30 września 2007 r.)odbywałem 3 miesięczną praktykę w dziale logistyki w Niemczech w firmie KEIPER w Rockenhausen.Firma zajmowała się produkcją metalowych struktur siedzeń do samochodów.To był wyjazd z Programu Leonardo da Vinci.Od 1.05.2008 do końca listopada 2008r.odbywałem staż w Urzędzie Miejskim.
Mam na powyższe doświadczenia potwierdzenia i oceny jak i z niemieckiej praktyki tak i ze stażu w Urzędzie Miejskim.Ostatnim czasie jestem osobą bez pracy więc zależaloby mi na wyjezdzie do pracy do firmy BMW (przy montażu samochodów,przy obsłudze maszyny...itp.)Jestem godnym zaufania człowiekiem,sumiennym,pracowitym..Proszę o kontakt osoby z którymi mogę porozmawiać na ten temat na mojego e-maila : [email]
Pozdrawiam serdecznie.czekam...
Witam serdecznie.

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś aktualnie pracuje w BMW w Monachium,ponieważ chciałbym tam pracować(nie jestem studentem).
Moje pytanie jest związane z zarobkami i utrzymaniem się.

Prosze o jakiś odzew.

Pozdrawiam
Witam serdecznie elizabeth717.Chce zapytac a jednoczesnie poprosić o adres firmy,ktora posredniczy w załatwianiu pracy w BMW.Mam paszport,juz nie jestem studentem.Mysle o pracy na stałe w bmw,tylko jak to wszystko załatwic i czy w ogóle jest sens.mam 26 latek.Prosze o odpowiedz.Moj email [email] Dziekuje z góry.
hmm aukrat mieszkam w Monachium i z tego co wiem praca w BMW tylko dla inzynierow lub dla ludzi,ktorym ani jezyk ani szkoly nie sa potrzebne tzn praca na tasmie-stawki sa bardzo niskie poniewaz zatrudnionym nie jest sie przez BMW ale tzw Zeitfirmen (czytaj wyzyskiwaczy).Zycie tutaj jest niestety niesamowicie drogie i raczej za mniej niz 400€ mieszkania/pokoju sie nie znajdzie...Realia nie wygladaja tak kolorowo.Pisze ku przestrodze,ale i tak kazdy zrobi jak zechce...
Witaj gepi...chce zapytac czy wiesz może jaka firma zajmuje sie w Polsce załatwianiem pracy w BMW.Odbieram paszport 28 lipca i chce wyjechac do Monachium.Nie stety zabardzo nie znam języka.Czy jest wogóle sens jechac bezposrednio do bmw i oddac dokumenty o prace.Bardzo byłbym wdzieczny za pomoc i dokladna odpowiedz.mam wykształcenie mgr. informatyki moge pracowac na tasmie,tylko nic nie wiem o zarobkach tam w tej firmie.pozdrawiam i dziekuje za wczesniejsza odpowiedz.
witam wszystkich miło mam pytanie na temat wyjazdu do monachium do bmw raczej mało znam jezyk niemiecki mam pytanie jakie biuro w polsce sie zajmuje ze wysyłaja tam do pracy jak cos prosze na meila [email]
witam szukam namiary do pracy w monachium jaka firma posredniczy wyjazdy do bmw o to moj meil [email] pozdrawiam
Witam!

czytam wasze wpisy, informacje o pracy..
szukamy pracy w fabryce BMW w Monachium.wiem,ze są przyjęcia szukamy kontaktu z kim w tej sprawie się porozumieć. Jeśli macie jakieś informacje, słyszeliście..to proszę o maila.
Oto mój adres mail; [email]

Pozdrawiam i dziękuje z góry za maile
Cytat: Boz73
szukamy pracy w fabryce BMW w Monachium.

To zadzwoń/napisz tam.
ma ktos kontakt mailowy do tego bmw? bo nie moge znalezc w necie:/
już niepotrzebny, wyczytałam, że "Bewerbungen per E-Mail werden nicht akzeptiert, da die darin enthaltenen Informationen und Dokumente nicht direkt mit dem Anforderungsprofil abgeglichen werden können"
No, to podaj wreszcie tego linka, żeby Zdzisiek też go znał!
bylem w bmw w monachium 3 razy na studenta znam okolo 5 firm posredniczacych
rewertyn, cześć, czy mógłbyś podesłać mi kontakty z firmami w których jest prawdopodobieństwo zdobycia pracy, wyjeżdżam do pracy w połowie lipca, jak skończę kurs niemieckiego i zdecydowałem się na Monachium...
z góry dzięki Grzegorz.
sory, podam mój mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka