Płacić czy nie płacić? Pomóżcie!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Mam problem co do mieszkania. Mieszkałam przez pół roku w Hamburgu. Złożyłam wymówienie na mieszkanie. (musisz zlozyc je 3 miesiace wczesniej) Złożyłam je i po miesiacu sie wyprowadziłam. Niestety spółdzielnia każe mi płacić jeszcze za mieszkanie przez 2 miesiace. Ja mieszkam juz w Polsce. Raz zapłaciłam. Ale juz nie mam zamiaru, poniewaz nie mam pieniedzy. Jakie mają prawo jeśli nie zapłace za ten ostatni miesiąc?
Pomóżcie!
Bei einer Deiner nächsten Fahrten nach DE greifen sie Dich - vielleicht - ab.

Immerhin hast Du einen Vertrag nicht erfüllt. Fast jeder Mietvertrag läuft mit dreimonatiger Kündigung. Ziehst Du früher aus - sorry.

Ohne zu zahlen erfüllst Du den Tatbestand des Betrugs - mit der möglichen Folge, irgendwann bei einer Reise nach DE richtig Ärger zu bekommen.
Spoldzielnia ma racje musisz zaplacic.Powinnas po tym wypowiedzieniu jeszcze 3 miesiace zostac tam!!! a nie po miesiacu sie wyprowadzic sama napisalas ze trzeba zlozyc wypowiedzienie 3 miechy wczesniej a nie miesiac!!
jesli wplacilas kaucje to ci jej po prostu nie oddadza i zostawia cie w spokoju.
pozdrawiam.
Klaudia a gdzie ty mi sie stracilas ???????? :P do Polski wrocilas i cisza !!!!!

« 

Studia językowe