przeprowadzka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :) Mam 14 lat i chodzę do drugiej klasy gimnazjum. Od dłuższego czasu jeżdzę do Niemiec, moi rodzice znają dobrze język zwłaszcza tata. Chciałabym się tam przeprowadzić, niestety ni groma nie umiem nic mowić oprócz podstawowch słówek, ale bym sie nigdzie nie dogadała. Od października zaczynam naukę niemieckiego, co do przeprowadzki chciałabym już w następny wrzesień pujść do tamtejszej szkoły. Boję się, że nie będę miała znajomych itd., że nie wkręce się w tamtejsze otoczenie... Ale bym bardzo chciała zamieszkać tam na stałe. Moje pytanie brzmi do jakiej klasy by mnie przypisali, czy miała bym czas "żeby oswoić się z otoczeniem"? Tu w Polsce uczę się dostaczecznie, ale pracuję nad tym by się nieco poprawić aby zrobić większe wrazenie na niemieckich nauczycielach... Porsiłabym abyście pisali wszystko co wiecie na ten temat. Prosze!
pójść!
jej pomyliłam sie...
ale zamiast mnie poprawiać byś coś napisał... Mi naprawde zależy!!
hello no ja prosze o pomoc wy? nicc!!
nie martw sie ... przed pojsciem do szkoly zostanie sprawdzony twoj poziom jezyka.. jezeli bedzie nie za dobry to niestety bedziesz musiala dodatkowe godziny z niemieckiego robic
hej! jestem w identycznej sytuacji:) do jakiego miasta zamierzasz sie wyprowadzić?
ja tez nie wiem co robić ehh trudna decyzja
jak cos to pisz na [gg] jak masz jakies info to mi napisz ja jak tez cos bede wiedziała to ci napisze pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie