czym do Niemiec..

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

planujÄ™ wyjazd w te ferie zimowe do Niemiec, do Frankfurtu nad Menem.
Chciałbym już teraz zarezerwować bilet - tu podobno rządzi zasada, im wcześniej, tym taniej.
Starałem się znaleźć połączenie w chyba najtańszych liniach - wizzair. Niestety o dziwo nie mają oni takiego połączenia (nie ma połączenia Warszawa - Frankfurt Hahn). Orientuje się może ktoś jak najtaniej po kosztach można dostać się do Frankfurtu? (obojętne czy to samolot, bus czy pociąg). A może ktoś wybiera się w tym okresie do Niemiec i dałoby radę zrobić zrzutkę na benzynę + oczywiście za pomoc.

Pozdrawiam, Georg!
Witaj, autokary jakie ja znam, to:
Sindbad, Ottokar, Eurolines
ale nie wiem, czy ktorys z nich jezdzi w tym kierunku. Musisz sprawdzic w internecie.
Pozdr
autokarem nie ma sensu, za długo się jedzie, a z Warszawy do Frankfurtu o ile mnie pamięć nie myli jeździ pociąg Euro Night. Bilety można kupować 2 miesiące przed datą wyjazdu, cena od 29 Euro, ale żeby za taką cenę kupić, to trzeba się BARDZO pospieszyć - za taką cenę najczęściej nie ma już biletów w pierwszy dzień ;)
Dziękuję Wam bardzo. Jakby komuś nasunęły się jeszcze jakieś pomysły jak "tanio" do Frankfurtu to słucham.
No i jeszcze mam pytanie czy na zwykłym dworcu kupię bilet (najpierw planuję tam iść dowiedzieć się tak aby było już na mur beton) ?
na normalnym dworcu, ale w kasie, gdzie sprzedają bilety dla połączeń międzynarodowych. Najlepiej kup od razu powrotny, bo kupując w Niemczech zapłacisz drożej...
przy okazji - wizzair lata do Frankfurtu tylko z Krakowa.

A w takim wypadku, jeżeli nie znajdziesz innych tanich linii, to najtaniej i w miarę szybko wyjdzie Ci pociągiem. W moim wypadku rozważyłem już wszystkie możliwe drogi powrotu do domu i pod warunkiem, że nie znajdziesz jeszcze 2 osób, które pojadą z Tobą samochodem na zasadzie zrzutki na benzynę, to nic tańszego raczej nie znajdziesz - chyba, że tanie linie lotnicze, ale musisz poszukać najwyżej, bo ja nie z Warszawy, więc nie wiem ;)
Zależy co masz na mysli mówiac tanio..;-) samolotem z warszawy do frankfurtu i z powrotem (Lot, Lufthansa) ponad 200 euro, ale ja kupowałem bilet w Niemczech.. w Polsce chcieli ostatnio ponad 300 euro, wiec bus będzie tańszy, bo tylko 300 zł.. tylko strasznie długo i niewygodnie, zostaje pociąg, chyba najtaniej..;-)
ja od przyszłego semestru narzekał nie będę :) od uczelni dostanę (znaczy się - tak czy siak za to ja zapłacę...) NRW-Ticket, czyli do Dortmundu za darmo, a stamtąd już tylko za grosze Wizzairem do Poznania ;) koszt? przy w miarę wczesnym zamówieniu biletu 20 euro w jedną stronę, czas? półtorej godziny samolotem i z 3 godziny pociągiem :p
nie wiem czy Wizzair nie lata do Frankfurtu dopiero od jakiegoś czasu. 2 lata temu jestem pewien że leciałem Wizzair z Warszawy. (Był to samolot wizzair) Także troszkę mnie to zdziwiło. Hmm, wygoda nie ma tu większego znaczenia, i tak będę czytał całą drogę książki ;) no dobrze...to pozostaje..pociąg czy bus, co tańsze? (rzeczywiście trzeba brać pod uwagę wyjazd tam i powrót razem)
co do cen - jeżeli nie uda Ci się kupić na PKP tych za 29 euro, to kosztowo wyjdzie podobnie busem i pociągiem, z tą różnicą, że pociągiem ~10h, autobusem ~15h ;)
sorry, te godziny to z Poznania, trzeba jeszcze doliczyć trasę Warszawa-Poznań, ewentualnie Warszawa-Wrocław, bo nie wiem, jak te autobusy jeżdżą ;)
Hej,

sprawdz sobie na stronie lataj.pl lub bezposrednio na stronie lufthansy.
Ja za bilet Warszawa-Monachium-Warszawa zaplacilem 400 zl!
Do Frankfurtu ceny sa takie same.

Nie oplaca sie jechac autokarem - zameczysz sie totanie!

powodzenia!
Warszawa-Frankfurt Hin- und Rückflug jest po 97 euro, cena jest atrakcyjna, dodałbym dziwnie atrakcyja..;-) moze ktos wie co to jest Economy Basic Light?
moze ktos wie co to jest Economy Basic Light?
w luku bagażowym ;) ekonomicznie i proście do zapakowania, a że za dużo miejsca tam nie ma, dlatego nie weźmiesz żadnego bagażu, to dlatego też light ;)

żartuję oczywiście ;)
Poważnie pytam co to jest?

Znalazłem na razie tylko to: ;-)))

"Economy Basic Light

… so heißt eine Klasse bei der Lufthansa.

Das ist ja nicht doppelt gemoppelt, sondern gleich dreifach. Sitzt man in der Economy Basic Light-Klasse ggf. auf Holzstühlen im Laderaum? Die man ggf. selber noch (”Sitzt Du schon oder schraubst Du noch?”) zusammenbauen muss?"
jr13 - a ta cena 97euro to o lufthansie mówisz?
pozdrawiam
Hi! Szukałem też jakiegos taniego połączenia Frankfurt-Warszawa i znalazłem na stronie Lufthansy ofertę po 97 Euro, ale jak chciałem kupic bilet to najtańsze połączenie jest z ok 200 Euro, więc raczej już nieaktualne.. chba że w innym terminie. Z tymi promocjami to niestety tak jest, trzeba szybko reagować.. np w lecie była specjalna oferta TGV do Paryża po 19 Euro a jak przyszło do kupowania biletu to okazało się, że bilety wyprzedane były juz pierwszego dnia.. pozdr
(052) 3490397, (+48)6[tel], (+49)16[tel]to numery do właściciela busa, jeździ w różne miejsca, do Frankfurtu także, największy luksus to że odbiera Cię spod domu i pod dom odwozi ;) 75 euro za bilet w dwie strony.
Witam.

Chciałam odświeżyć wątek, z tym, że ja jestem zainteresowana jak najtańszym kosztem dostać się do Drezna z Warszawy bądź z Wrocławia? Czytałam gdzieś, że w sierpniu przywrócono bezpośredni pociąg, ale na stronie pkp ani nigdzie indziej jakoś tego nie widzę, są tylko z przesiadkami w Poznaniu lub Pradze i nigdzie nie mogę znaleźć ceny biletu. Jest ktoś może zorientowany? Albo jakieś tanie połączenia lotnicze itp.? Będę wdzięczna za informacje.
Nie wiem, jak to wygląda w tę stronę, ale przykładowo - pociąg relacji Amsterdam-Warszawa w Berlinie rozdziela się na dwa pociągi, gdzie jeden jedzie do Warszawy, a drugi przez Drezno do Pragi. Najlepiej zadzwoń na PKP, tam dostaniesz raczej wszystkie informacje...
Hej, możesz też próbować strony www.nastopa.pl, może akurat coś ciekawego będzie dla Ciebie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie