praca na wakacje

Temat przeniesiony do archwium.
witam planuje na wakacje pojechac do niemiec do pracy, studiuje germanistyke. czy jets ktos kto ma podobne plany ze slaska/ malopolski? w wiecej osob zawsze razniej:) piszcie
Hej, mi idea wyjazdu do Niemiec w celach zarobkowych przyswieca juz od dluzszego czasu...Masz juz cos na oku? W jakiej branży chcialabys pracować? W ogole gdzie szukasz jakichs ofert? Ja od czasu do czasu przegladam cos w necie, ale nic mi w oko nie wpadlo sensownego. Jest problem: ja nie jestem ze Slaska czy z Malopolski...
Ja jestem z okolic Torunia a studiuje w Trojmieście, tez powoli rozgladam sie za praca, ale glownie dlatego, ze chce podszkolic niemiecki, germanistyki nie studiuje.Zalezy mi na jezyku :)
Hej ja jestem z Dolnegoślaska, studiuje w Poznaniu, tez szukam czegoś w necie,Pozdrawiam
To jak cos mamy to piszemy tutaj :):) Ja myslalem nawet o wolontariacie jak bym pracy nei znalazl
jak widać Zuzanna nie tylko Ty nie jestes z Malo/śl. ja studiuje w sosnowcu dlatego chodzilo mi o ten rejon. ale dla mnie to nie problem, tez chcialem jechac jak Lukass żeby podszkolić język głównie, a jeżeli chodzi o zarobki to mogę nawet wyjść na czysto, zeby nie byc duzo w plecy po prostu. no ofert szukam, ale nigdy nie pracowalem tam, nie znam przepisow, nie mam tam rodziny, podobno trzeba jakies pozwolenia, cuda wianki.. ogolnie to bym jechal ale boje sie nie majac niczego nagranego..moze odezwie sie tu ktos, kto ma o tym jakies pojecie:)
http://www.mypolacy.de/forum/topic/praca-w-wakacje-2009,6883 zobaczcie tutaj, zalozylem temat :) moze sprobujecie czegos takiego :)ja nei wiem jeszcze czy sie zbiore..Jak cos to moze wolontariat poszukam :)
Cześć,
ja też planuję wyjazd do NIemiec na wakacje. Jeszcze nie wiem gdzie i jak. Chciałabym się zaciągnać do jakiejś restauracji najlepiej. Może razem czegoś poszukamy.
no nie głupi pomysl Dżansta.a skad jestes?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Zertifikat Deutsch