Emigracja do Niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Nawiążę kontakt z osobą, która podobnie jak ja, trochę "dusi się" w Polsce i zamierza zacząć ŻYĆ w Niemczech. Wspólnie łatwiej..
Posiadam obywatelstwo niemieckie, gorzej z językiem (podstawy i dalej się uczę).
Planuję wynieść się na stałę, znaleźć pracę, mieszkanie, zameldować się.. :)

Chyba, że znajdzie się ktoś samotny, kto ma wolny pokój i pomoże mi się odnaleźć w Niemczech ;) Spokojny, nie palę, nie piję i utrzymuję porządek ;-D

Piotr, 21 lat, Gliwice, [email]
za rok. :D
a co jest za rok? :P
będę po maturze. :P
Jeśli moje plany wypalą, to za rok, to ja już będę mógł Ci pomóc i pokój wynająć ;D :P
Pozdrawiam, Piotrek
myślę,że nie będzie takiej potrzeby,ale na pewno będę miała mnóstwo pytań ;P już mam pierwsze- jak zyskałeś niemieckie obywatelstwo?
Jedna z możliwości jest znaleźć przystojnego Turka z niemieckim paszportem i wsiąść ślub z nim. ;)
Nie ma sprawy;) Pamiętam, że ja też miałem kiedyś dużo pytań;)
Moożesz pyyytać!:D A odpowiedź na Twoje pytanie - bardzo prosta - złożyłem wniosek w Niemieckim Konsulacie we Wrocławiu, o wystawienie niemieckiego obywatelstwa PO DZIADKU, a potem w Opolu o wystawienie paszportu.
Widać moi przodkowie woleli mieszkać w polsce, a ja przemieszkałem tu 20 lat i resztę wolę spędzić w Niemczech;)
Miłego popołudnia
Zawsze mozna tez znalezc przystojnego niemca i wziasc slub z nim:p;p
>Zawsze mozna tez znalezc przystojnego niemca i wziasc slub z nim:p;p

Wziąć! nie wziąść..
„Kobieta jest zawsze do wzięcia, a nie do wzięścia!”
dziekuje za uwage, wstyd mi strasznie....
Elo. Ja się przeprowadzam do Berlina. Tyle, że trochę na innych warunkach bo w sumie ,,wracam do mamuśki" xD I tak mi coś świta, że ktoś pytał ją czy ma kogoś do wspólnego mieszkania. Nie wiem czy to jeszcze byłoby aktulane ale mogę się dowiedzieć:)
A i jaką pracą byłbyś zainteresowany z kiepskim językiem?
Pozdro.
>"Kobieta jest zawsze do wzięcia..!"

Zawsze? ;D
To nie ja powiedziałem że kiepski niemiecki.. :P Dogadać się, dogadam ;)
I pewnie na początek będe szukał pracy obojętnie jakiej, byle jakąś załapać.
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie