problem ze świadectwem

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
mam pytanie. Dowiedziałam się, że w Niemczech przy staraniu się o pracę, liczy się świadectwo szkole, nie tylko to ze studiów. Czy to prawda? Czy jeśli się studiuje w Polsce np. w pierwszych dwóch latach, a później jedzie do Niemiec, to czy przy późniejszym szukaniu pracy należy przedstawić oprócz dyplomu opisującego wyniki ze studiów, także świadectwo szkolne z liceum? Czy ma ono jakiekolwiek znaczenie?

Serdecznie pozdrawiam
be-ze-du-ra ;)

zaden pracodawca nie patrzy na twoja mature
Jak bedziesz tak daleko, ze konczysz studia, twoje pytanie sie samo odpowie.
Z mojeg doswiadczenia wazna jest ciaglas nauki i dobrze ukonczonie studia. Przy rozmowie o prace zaden pracodawca nie pyta sie co masz w swiadectnie, (tprzez studiowanie twoich dokumentow juz prawie wszystko wiedza o tobie) tylko czy podolasz tym zadaniom, ktore on ma dla ciebie. Po polowie roku (zalezy od firmy) dowiesz sie, czy sie nadajesz czy tez musisz sobie gdzie inndziej szukac nowej pracy.
po pol roku przyjdzie koleny praktykant ,po nim kolejny i kolejny...Nie jest rzadkością ze sie robi po 7-8 praktyk zanim Cie gdzie zatrudnia
Dziękuję bardzo :) Uff co za ulga ;)
zalezy co to za firma
przy pracach skierowanych do "high potential" jak Beratung, Investment Banking zwraca sie uwage na srednia z matur, ogolnie przy 1 pracy po bachelor trzeba zawsze wyslyac po master zalezy gdzie...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie