Obecna sytuacja w niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
hej chcialabym wiedziec jak wyglada obecna sytuacja w niemczech, czy jest tam nadal lepiej niz w Polsce? bo doszly mnie sluchy ze potega niemiecka upada, co mnie nie cieszy bo chcialbym tam zostac na stale. Ogolnie mowiac to mnie interesuje tez jak presweruje tam rynek turystyczny bo z tym beda zwaizane moja studia. Najchetniej bym zostala stewardess choc wiem ze to trudne zadanie na obczyznie;) z gory bardzo prosze o odpowiedzi;)
Jezeli znasz angielski i niemiecki to nie powinnas miec w Niemczech problemow ze znalezieniem pracy.
hej a czy ty mieszkasz moze w Niemczech? chcialbym jak najwiecej wiedziec i juz z gory sie nastawic.moge powiedziec z angielskiego jestem jak narazie na poziomie B1 a z niemca B2, ale ciagle sie ksztalca;)dzieki za info;)
hej a czy ty mieszkasz moze w Niemczech? chcialbym jak najwiecej wiedziec i juz z gory sie nastawic.moge powiedziec z angielskiego jestem jak narazie na poziomie B1 a z niemca B2, ale ciagle sie ksztalca;)
dodam ze w przyszlym roku pisze mature.
dzieki za info;)
W tej branży biegła znajomość obu języków i możesz próbować.
stewardess - języki wymagane zależą od lini dla których chcesz pracować. Jak to bedzie Lufthansa to na pewno deutsch und english.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia