Wyjechać czy nie?? Doradźćcie;P

Temat przeniesiony do archwium.
Postanowiłam że się wyprowadze do Niemiec do taty. Chce bardzo. . .ale boje sie bo nieiwem czydam sobie rade. Narazie pojade do taty sama bez mamy;)Decyzja nie jest ostatecznie podjęta ale to zależy ode mnie. prosze napiszcie mi cos o szkołach gdzie najpierw pujde nie znajać jezyka. . .Mam plany aby wyjechać na obóż językowy do Niemiec. A tak wg to mam 14 lat i wyjeżdżam do Niemiec od ok 5 lat na wolne od nauki. A wy co myslicie co powinnam zrobić?? Ludziska pomózcie bo musze sie zdecydowac bo nieiwele zostało mi czasu. A no i jak by ktoś wiedział coś o szkołach tam i wg jak wyglądała bym moja edukacja na poczatku. . .Miasto Düsseldorf.

pe.es. jak ktoś jest z Düsseldorfu to też piszcie;P
Nie masz się czym martwić, po polsku też tobie za bardzo jeszcze nie wychodzi i jakoś dajesz sobie radę, wiec niemiecki nie będzie taki straszny.
Jeżeli chodzi o szkoły, to poziom jest średni, główny problem to będzie język, ale po roku powinnaś szybko poznać.
Ja bym Ci doradzała wyjechać. Ja tak zrobiłam xD mam rok w plecy z nauką ale planuje od nowego roku iść. Języka nie znam. możne trochę. mieszkam w okolicach Mönchengladbach