Niemiecka nasza-klasa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy ktoś z was orientuje się, czy w Niemczech jest jakiś portal społecznościowy taki jak polska nasza-klasa?
tak n.p tutaj
http://www.stayfriends.de/
jest tez www.studivz.de a dla uczniakow www.schuelervz.de
www.lokalisten.de
www.werkenntwen.de myślę że najpopularniejsza ;)
www.wer-kennt-wen.de
in letzter Zeit ist XING.COM der Hit fuer arbeitende Bevoelkerung
xing nie ma chyba nic wspolnego z nasza klasa ;)
jest to portal raczej biznesowy
Biznesowy..;-) gorzej.. polecam lekturę, zwłaszcza tego rozdziału:
"Einsame oder nicht nachvollziehbare Entscheidungen"
http://www.faz.net/s/Rub4C34FD0B1A7E46B88B0653D6358499FF/Doc~EA2A8D45CB0F84EC287541A49829576EF~ATpl~Ecommon~Scontent.html
na stronie glownej xing stoi :

"XING – Professionelles Networking weltweit
Mehr als 7 Millionen Mitglieder managen mit XING bereits ihre Geschäftskontakte"
W ogole Publikum jest tam calkiem inne jak na naszej klasie czy na studivz!;) Bez porownania!
zreszta kto chce tam cos zdzialac (oprocz zalozenia konta itp) to musi byc Premium Mitglied.
Co stoi na stronie głównej wiem, rzeczywistość jest jednak delikatnie mówiąc inna..;-) szkoda czasu na ten temat..
und was habe ich geschrieben ?? Fuer die arbeitende Bevoelkerung ! Wer lesen kann ist klar im Vorteil. :-)
You talkin' to me?

Sonst, alles klar..;-)
Moze na ironii sie znasz - ja nie widzialem w tym komentarzu Macka zadnej ironii - ale co do angielskiego to raczej nie, bo napisalas/es jedno zdanie i to jeszcze niepoprawnie! ;(

You ARE talkin' to me?/You're talkin' to me?
Japanese to jest cytat z pewnego filmu.. myślę że kojarzysz jakiego a jeżeli nie, to podpowiem, że główną rolę grał Robert de Niro i ta wersja jest akurat poprawna..;-) więcej luzu, nie bądź taki sztywny.. ;-)pozdr
"Taxi driver", ich bin locker!

Er sagte zu dem Spiegel:

"Are you talking to me? To me?" ;)
Kann man so sagen..;-)

Ich spreche immer in Rätseln.. Kennst Du das Buch "Der weisse Neger Wumbaba"?
Japanese-
wyslalam Ci info dot egzaminu na tlumacza, ale mail wrocil:// juz 2 razy:/
pzdr
Bitte an

[email]

versuchen! Danke!
Ich kenn' das Buch "Die weiße Option - Einführung in die Holographie". ;)
OK:)
piszecie, że XING to portal biznesowy a gdzie jest napisane, że nasza klasa to portal randkowy?

do tematu -> wielu Niemców korzysta z facebook, tam można poznac ludzi z całego świata, nie tylko z Niemiec także polecam
nigdzie - pytano o socjalny, społeczny
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Studia językowe