Wymiana Niemcy-Italia?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Wpadlam na pomysl, zeby zrobic wymiane:) Ja mieszkam we Wloszech w Bolonii, bardzo podoba mi sie jezyk niemiecki , kiedys uczylam sie go w liceum niestety duzooooo zapomnialam.. Nigdy nie bylam w Niemczech, pomyslalam zeby zrobic taka wymiane ja do kogos na jakis tydzien do Niemiec ( najlepiej do duzego miasta), a ta osoba do mnie do Bolonii na tydzien. :) Wiem, ze jezyka w tydzien sie nie naucze, ale zawsze poslucham go na zywo , a nie z ksiazek , kazda z nas zobaczy inna mentalnosc, sposob zycia,zwyczaje itd. Ktora chetna czekam na odzew:)
ojjj nikt?? zero odzewu... na forum wloskim jednak wiecej ludzi pisze...a tu....
żaluję, że nie mieszkam w Niemczech:))) bo uczę się włoskiego i chętnie bym się osłuchała:)
aliseee - tutaj zdecydowana większość osób to osoby mieszkające w Polsce, które uczą się języka niemieckiego.
Twoja oferta skierowana jest do osób, które:
1) mieszkają w Niemczech
2) chcą się uczyć włoskiego lub ogólnie pobyć tydzień we Włoszech (u ciebie)
niełatwo będzie tu znaleźć osobę, która spełnia oba te kryteria.
hmm... moze sie ktos znajdzie.
Musialabys dac wiecej Twoich danych. Ja osobiscie nie mam nic przeciwko Twojemu pomslowi. Bolonia nie jest daleko ode mnie, bo mieszkam w Austrii.
Jak masz ochote to napisz na

[email]

Moze dogadamy sie jakos! ;)
Z tym japanese to radze Ci sie nie kontaktowac.Mialam z nim kontakt-to bardzo nieprzyjemny czlowiek.On tutaj na forum dziewczyny szuka.
Ty jestes jakas chora! Nie znam cie i dlaczego szukam kogos, to tez wyssane z palca i totalna bzdura!
Ze komus oferuje cos, to nie znaczy, ze nie mam prawa wiedziec, z kim mam do czynienia. To przeciez normalna rzecz pod sloncem!

A jak masz przyjemosc mnie znac, to musialem ci wczesniej pomoc i to napweno nie byla to nieistotna rzecz, tylko cos trudniejszego! Vielen Danke!!!
Vielen Dank!!!
wiec: moja propozycja jest skierowana tylko do dziewczyn!! jestem hetero, ale logiczne ze do faceta nie pojade, ktorego nie znam! ani nie zaprosze do mnie!! tak wiec mezczyzni nie piszcie nawet - szkoda czasu mojego i waszego!
Ola Niemcy dzieki za rade!:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę