Au-Pair WORLD

Temat przeniesiony do archwium.
Hejo:)
Mam pytanko: Był ktoś może w Niemczech jako Au-Pair z owej strony intern.?
Godne polecenia?
ja byłam :)
Hmmm... Mogłabyś mi napisać coś więcej...;-)
?
Dogadywałaś się po prostu z rodzinką? Formalności itd?
ale ponoc na au pair trzeba juz znac troche jezyka, ktos kompletnie zielony nie moze pojechac?
Ja znam jęz. Chodzi mi o formalności :>
ja nie znalam jezyka i co ? :P nie trzeba znac jak sie jedzie np do rodziny polsko-niemieckiej :) w koncu jedziesz tam sie uczyc... a co do formalnosci to najczesciej pisze na stronie rodziny czego oczekuja ale najlepiej samemu pytac o wszystko np czego oczekuja, moja kolezanka pojechala nie pytala o duzo a sie okazalo na miejscu ze musi gotowac sprzatac itp a jej to nie odpowiadalo... wiec najlepiej pytaj o wszystko :) jak masz jakies pytania to 1401454 :)

Pozdrawiam Agata
Ja bylam Au-Pair w sumie 3 razy,raz rok(zalatwiane przez agencje),a 2 razy za posrednictwem tej wlasnie strony i trafilam na cudowne rodziny,zwlaszcza ta zeszlego roku.

Moim zdaniem sa tam rodzinki,ktorym mozna zaufac,wczesniej wszystko uzgodnic.
No i przede wszystkim nie trzeba oplacac agencji,ktora i tak w ostatecznosci nie pomaga(tak bylo w moim przypadku).

Monika
Cześc, szukam au pair.
Mieszkam w koło Bremen. Ta informacja dotyczy opieki nad rocznym chłopczykiem. Mam tez 11 synka, który juz sam potrafi się soba zając, ale chciałabym, by osoba, która się do mnie zgłosi od czasu do czasu i jego dopilnowała.
Szukam osoby w wieku od 20 do 25 lat; niepalącej, odpowiedzialnej, sumiennej i zdyscyplinowanej. Prawo jazdy oraz referencje mile widziane. Chętnie studentki psychologii, pedagogiki bądź niemieckiego. W domu mówimy po polsku, ale w naszej miescowości prowadzone sa zajęcia z języka niemieckiego dla au pair, w związku z czym istnieje mozliwość nauki.
Opieka miałaby się rozpocząc najprawdopodobniej od sierpnia 2010.
Zainteresowane osoby prosze o zgłoszenie na adres:
[email]
Prosze o przesłanie jak najwiekszej ilości informacji o sobie.
P.S.
Z Bremen sa bezpośrednie loty do Gdanska kilka razy w tygodniu.
mam mały problem ze stroną aupair world. Moze ktoś pomóc? bo za bardzo sie nie orentuje :/ założyłam sobie na niej profil i jakaś rodzina do mnie napisała. Ale nie wiem co mam teraz zrobić. Bo trzeba odpowiedzieć na tą wiadomość: tak albo nie. Jeśli zaznacze tak, to czy to bedzie juz wiążące? bo chcialabym poczekac jeszcze na jakies inne propozycje. Wiec czy mozna potem zrezygnować?
jak dasz tak to bedzie znaczylo ze jestes zainteresowana i rodzina moze napisac albo ty do ciebie wiadomsoc o szczegolach ale to nic nie znaczy... mozesz czekac na inne propozycje :)
dzięki za wyjaśnienie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie