czy trudno jest założyć firmę w niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie

rozważam wyjechać do niemiec popracować trochę a potem założyć własną firmę i moje pytanie czy trudno jest założyć i prowadzić firmę w niemczech na przykład jednoosobową lub spółkę

Dzięki za odpowiedź
zapraszam tu
wszystko na temat

http://www.google.pl/cse?cx=partner-pub-[tel]%3Acz06qsu5ta9&ie=UTF-8&q=gewerbe&sa=Szukaj

i dodam ,ze jest obowiazek od 2009 ubezpieczenie zdrowotne w Niemczech(nie jest tanie)

zalozyc firme z tego co wiem mozna w 1 dzien za niewielka sume
Zalozyc latwo, wystarczy meldunek, 20 Euro i 1 dzien i firma jest, prowadzic tez nei ejst trudno, gdyz tutaj kazdy oddaje sie w rece doradcy podatkowego , ktory robi za Ciebie praktycznie wszytsko.

Zalezy tez co chcesz robic, bo potrzeba kontaktow i znajomosci jezyka w zdobywaniu zlecen np: w budowlance, remontach
ok dzięki czyli piszecie że łatwo jest założyć i prowadzić no myślę że napewno łatwiej niż w polsce:)
tutaj jest latwiej założyć firme, trwa to 5minut, Pani w urzędzie pyta się jaką firme chcesz otworzyć, i musisz mieć ze sobą dowód osobisty i drugi dokument potwierdzający twoją tożsamosć, zameldunek w niemczech, jeżeli wcześniej wynająłeś mieszkanie, akt urodzenia z Polski,

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie