Polskie prawo jazdy w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Wracam właśnie z rozmowy kwalifikacyjnej w Niemczech. Z pracą wiąże się podróżowanie po jednym landzie blisko granicy. Mieszkałabym w Polsce, natomiast codziennie po Niemczech poruszałabym się samochodem zarejestrowanym w Polsce. Mam również polskie prawo jazdy. Czy muszę kogoś poinformować o tym fakcie? Pracodawca twierdzi, że tak. Proszę o pilną odpowiedź.
z góry dzięki
jezeli pracodawca twierdzi ze tak.....to musi wiedziec kogo nalezy poinformowac. Pytaj pracodawce
Pracodawca kazał mi się dowiedzieć...chyba myśli, że trzeba gdzieś to zgłosić, że będę często jeździła po Niemczech..ale przecież to bez sensu
jezeli jezdzac zarabiasz pieniazki, to tak, ale jezeli nie jestes zameldowana w niemczech i tylko dojezdzasz do pracy, to nie.

Jak pracujesz za pomoca samochodu w Niemczech, to musisz wyjasnic kwestie tego u tTwojego ubezpieczyciela, bo w razie wypadku w pracy masz calkiem inna historie jak w normalnym przpadku.

Mi sie wydaje, ze o to Twojemu pracodawcy chodzi - moze jest tak, ze w razie wypadku w pracy, musi pokryc wszelkie koszta z tym zwiazane, a to nie bagatela, bo w razie renty inwalidzkiej musialby on ja (a. 2[tel]lat) placic i moze tez jednorazowe odszkodowanie. Najlepiej spytaj sie u Twojego ubezpieczyciela, jak to w Twoim wypadku wyglada i wszystko musisz miec na pismie, ze jestes ubezpieczona pracujac samochodem!!! Przegladnij doklanie ABGs (Allgemeine Geschäftsbedienungen) od ubezpieczyciela. Albo najlepiej niech potwierdza Ci na pismie, ze w Twoim wypadku jestes ubezpieczona.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie