aupair

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam pytanie ...chcialabym wyjechac jako au-pair do niemiec lub innego kraju niemieckojezycnego a potem zostac tam i rozpoczc studia...czy ktos zrobil moze podobnie ?proszę o odpowiedz i o inf , jak to wygląda z tej drugiej stron .
Ja wyjechałam na początku sierpnia do Niemiec jako au pair. Jest ok, wiele rzeczy szybko się łapie, no piszę o języku ;) nie planuję tu studiować więc o tym nic Ci nie powiem, ale np. planuję być tu jeszcze kilka tygodni a potem znaleźć jakąś pracę i będąc pełną optymizmu śmiało stwierdzam, że jeśli ktoś chce tu przyjechać i coś przedsięwziąć to nie ma się czego bać, aczkolwiek-studia to bez mała poważna sprawa. Pozdrawiam! :-)
Co to jest te au-pair?
Nie masz internetu? Kurde! To takie proste wklepać do gugla zamiast zawracać głowę! Odpowiedź masz szybciej aniżeli zapytasz!
Ale czego się tak denerwujesz?!
Kto tu się denerwuje? Ja?
Pewnie chcesz sobie popyskować, bo masz za ciężką dupkę, żeby znaleźć durne oi-par? A pyskuj sobie! Może ci samo wlezie.
Der Typ muss immer alle belehren, obwohl er selber nicht wirklich besser weiß. Und noch dieser emotional beladene Schwachsinn!
Nie przesadzaj. Nie chce pyskować, po prostu, nie wiedziałem co to te au pair.
wiesz już, czy jeszcze nie?
Wiem. Znalazłem u wujka Google :)
Congratulations! I tak to się zwykle robi.
Cytat: bongo-bongo
Congratulations! I tak to się zwykle robi.

Glückwunsch zu deinem didaktischen Erfolg!
Temat przeniesiony do archwium.