zwrot KAUCJI za mieszkanie

Temat przeniesiony do archwium.
witam
dostałam papier z Bundesagentur für Arbeit z ządaniem zwrot kaucji którą w 2008 r zapłacili za nasze wynajmowane mieszkanie w Niemczech, bylismy wtedy na Job Center.
Obecnie nie mieszkamy juz w DE czy musimy oddac pieniądze ,mozna sie jakos odwołac;
proszę o rady
Rada i prośba zarazem:
- pisz z sensem.
(i nie próbuj przypadkiem pytać: a gdzie tu jest bez sensu napisane....)
...a czego nie rozumiesz
jak to, wciskali ci nawet kaucje do d… i wolisz to nie oddać???
Rozumiem wszystko, co piszesz, tylko piszesz bzdury. Ja to bym na twoim miejscu poszedł do Angeli Merkel, podparł się ręcami pod boki, wystawił lewą nogę i powiedział, zrobiwszy groźną minę: nie oddam wam waszej pożyczki! O! Bo, nigdy nic nie podpisywaliśmy, a BfA wcale nie znamy i wclae nie ieszkaliśmy w Niemczech na waszych zasadach, lecz na naszych. Ale pewnie nie masz ieniędzy na bilet na pociąg do Angeli, co? A, to przecież Polka... Kapujesz, pokomeonie?
hammel po co ty siedzisz na tym forum obrazac kogos jak nie chcesz to nie pisz...
widac ze bezrobotny i z braku zajecia odbija...
ale dzieki ze przypomnieliscie mi jaki jest Polak dla Polaka na obczyznie
NIe pitol bzdur o mnie, lesz sprecyzuj twoją sprawę. Co to u mnie widać - nie mam wcale nic do rzeczy, pokemonie. Podaj konkretnie treść pisma, razem z durkowanym małymi literkami, to może coś da się zrobić. Skoncentruj się i nie piernicz o mojej osobie. G...cię to obchodzi, co ja mam i co ja jem. Ja nie pytam o to. Ty pytasz i przedstaw twoją sprawę zrozumiale. Za durna na to, co? I nie wyjeżdżaj mi tu z Polakami na obczyźnie. Ja jestem internacjonalnie wychowany. Wyganiali cię stamtąd i zagonili cię tam siłą, gdzie jesteś, czy co? Już mam łzy w oczach, jakie te Polaki sieroty na obczyźnie. Nagle sieroty, ale przedtem to byli gieroje, c'nie? I teraz rozpacz matki nad zesr...ym dzieckiem. I jeszcze pyskuje bezprzyzwoicie. Herrgotthinein!
Jak nie chesz, to nie pisz...
Coż musi być dla ciebie ważniejsze:
- albo chrzanić o mnie (na razie - to jest dla ciebie ważniejsze)
- albo konkretnie pisać o waszej sytuacji.
edytowany przez hammel: 23 gru 2010
Cytat: Lena_73
hammel po co ty siedzisz na tym forum obrazac kogos jak nie chcesz to nie pisz...
widac ze bezrobotny i z braku zajecia odbija...
ale dzieki ze przypomnieliscie mi jaki jest Polak dla Polaka na obczyznie

on jest bezrobotny on pracuje az za duzo i jeszcze ma czas dla mnie dla swojego kochanka Diego
oni nikomu nie placa kaucji tylko udzielaja pozyczki na kaucje
dowolne raty

nie sadze zeby dla Ciebie zrobili wyjatek
jak na kaucje tylko i wylacznie udzielaja pozyczki,ktora trzeba splacic

edytowany przez bella1365: 24 gru 2010
Temat przeniesiony do archwium.