Wyjazd do Niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Za pewne większość z was wyjechała na dłuższy czas do Niemiec, a może nawet na stałe, jak sobie poradziliście? Co zabraliście?
I jak to jest z internetem tam, bo będzie mi potrzebny.
Planuję wyjazd i nastawiam się do niego już psychicznie :-)
weź ze sobą kartę EKUZ. Internet jest i w DE.
Cytat: lollip0p
Prosiłam o odpowiedzi normalne, a nie robienie sobie żartów...Opowie ktoś?
W Niemczech nie ma internetu. To jest pustynia. Na pewno słyszałaś, że to najbiedniejszy i najbardziej zadöłużony kraj EU. Tutaj porozumiewajä się przy pomoycy tam-tamów i puszczania dymków w niebo. Ot, niemiaszkowa rzeczywistość. Poczytaj w internecie. Na ten przykład: życie Polaków w Niemczech. Jak to w gugla wklepiesz, to może dostaniesz jedno trafienie. A potem możesz się przygotować psychicznie na liany, EHEC (aktualnie) i inne rzeczy. btw. Polski pożerane są przez Niemców na śniadanie.
P.s. A, kto tu pierwszy zaczął robić żarty?
Poradzilismy sobie ale poczatki sa bardzo ciezkie...Bynajmniej tak bylo w mojej sytuacji.
Hmm, najwazniejsze to wziąć wszystkie papiery.
Z reszta duzo zalezy czy masz obywatelstwo, czy bedziesz tu pracował itd.
Internet mozesz sobie kupic chyba taki stick czy jakos tak i co miesiac doladowywac np 15 euro. Ten stick kosztuje ok. 50euro.
Ale taki internet ma limit.
Ja mam internet 'domowy' i jest o wiele lepszy i w podobnej cenie :)
Powodzenia i nie ma sie czego bac!
W miedzyczasie taki stick dostaniesz juz za 15 Euro w kazdym sklepie Saturn albo Media Markt.
Cytat: justynka13579
Internet mozesz sobie kupic chyba taki stick czy jakos tak i co miesiac doladowywac np 15 euro. Ten stick kosztuje ok. 50euro.
Ale taki internet ma limit.
Ja mam internet 'domowy' i jest o wiele lepszy i w podobnej cenie :)

To pisała dziewoja, która o technice i telekomunikacji to chyba nigdy nie słyszała.
Tamod o technice słysze wiele, ale nie znam się na tym. Napisałam mu tyle co wiem.
W porównaniu do Ciebie chce mu w miare sił pomoc, a Ty widze na tym forum jesteś tylko od kompromitujacych komentarzy.
POLECAM 1 mal1 jest dobry
justynka dziękuję za odpowiedź.
Zobaczę, co taniej wyjdzie, ale jeżeli ten stick ma limity to raczej odpada.
Póki co się nie boję, tylko powoli organizuję,ale stres pewnie będzie na dzień przed wyjazdem ;)
ps. jestem dziewczyną :-)
Cytat: lollip0p
Zobaczę, co taniej wyjdzie, ale jeżeli ten stick ma limity to raczej odpada.
jestem dziewczyną :-)
A, jak zobaczysz bez internetu?
będąc jeszcze tutaj ?:)
gdziekolwiek. W Niemczech przecież jeszcze nie będziesz miała, to jak zobaczysz?
Chcę zabrać do Niemiec na stałe syna w Polsce właśnie skończył gimnazjum.Co ja wogóle potrzebuję gdzie muszę go zapisać do szkoły i do jakiej
najlepiej go w ogole nie bierz.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka