michalpraca, nawet gdybyś miał się tu za moje pisanie obrazić, bo to normalka dla mnie = podajesz za mało o sobie, aby cokolwiek ci w sprawie AA doradzić. Takie pisanie, że "
Dali jasno do zrozumienia idz sobie., to jest zwrot dla mnie infantylny. Podaję dlaczego:
- EU jest dla wszystkich i ma przepisy w tej sprawie, których się trzyma.
Twój status w niemczech (niech będzie z małej dla łatwiejszego porozumiewania się) jest
MI nieznany. "to że cie nie chcieli w AA to jasne, tu musisz być twardy" jest pisanie po ścianie. AA jest twardy. Twoja twardość nie ma znaczenia. Nie oszukuj się.
Jeśli nie masz prawa do usług AA, to możesz być twardy, jak kryształ Swarowskiego - i tak nic nie dostaniesz.
Dlatego pytam: co chciałeś i na jakiej podstawie od AA?
- AA jest od tego, jak d... od sr..., aby tobie pomóc. I stara się pomagać zawsze. Czy w końcu pomoże naprawdę - to inna sprawa. Nie pomoże wtedy, gdy nie spełniasz ich warunków. Twoje warunki egzystencjalne są
MI nie znane.
Dlatego pytam: co ty dzisiaj jesteś?
- pracę dostaniezawsze, jeśli ją znajdziesz i ją dostaniesz. (wprawdzie durny zwrot, ale najpierw musisz znaleźć pracodawcę, który ciebie zatrudni = masło-maślane). Jeśli pracodawcy nie znajdziesz, to możesz być ambitny, twardy, wyuczony i ostry, ale co ci z tego.
Dlatego pytam: co umiesz na teraz?
btw. zaczniesz kombinować w odpowiedziach do mnie, to wyjdzie od razu, że siedzisz w Polsce i "masz zamiary" (to takie lojalne ostrzeżenie, bo sprawa nie jest na "jęczenie" na forum. Klar?