au pair maedchen gesucht

Temat przeniesiony do archwium.
alleinerziehender Vater (2 Sohne-9 und 14 Jahre alt) sucht ein au pair maedchen fur mindestens 6 Monaten (am besten 12 Monaten). Wir wohnen in Munchen in der Nahe von Stadtzentrum). Sie konnen in der Freizeit einen Sprachkurs belegen.

Telefonnummer: [tel], [tel]
SCNR:

Na, da wäre ich vorsichtig:

- russiches Pseudonym
- alleinerziehender Herr
- Kraft der Lenden bereits unter Beweis gestellt

(nichts für ungut!)
;)))))
hej
pracuje jako au pair medchen i jestem załamana :( z paru powodow po 1 nierozumiam co do mnie mowio jest to dlamnie meczarnia , wydawało mi sie ze moj niemiecki jest wmiare gut :( po 2 czuje sie obco hmm gdybym ten jezyk umiała holera , napiscie jak ma sie uczyc prosze jestem zupełnia zagubiona i niewiem od czego zaczoc wszystko ist zu schwer
ah i jesze mam ten strach przed rozmowo po niemiecku:(
Hallo Nine,
nikt nie rodzi sie mistrzem i kazdy ma z czyms problemy. Chodzi o to zeby sobie z nimi poradzic. Mysle ze najwiekszym wrogiem uczacego sie jezyka jest strach przed robieniem bledow a co sie z tym wiaze unikanie rozmow. Niestety kto nie cwiczy bedzie te bledy robil zawsze!
Wiec AUGEN ZU UND DURCH- mowic, mowic i jeszcze raz mowic. Zobaczysz ze twoi rozmowcy beda "wszechstronnie" wyrozumiali. Poza tym mowiac najlatwiej utrwalasz sobie wykute zwroty i formy gramatyczne i uczysz sie od twych rozmowcow nowych.
hej erbse
no napewno masz racje musze przełamc ten strach ale łatwo to mi nie jest , holernie mi wstyd ze niemieckiego nieznam:( zaraz zabieram sie do nauki
jestes w Niemczech napewno od niedawna, a twoi "pracodawcy" mowia pewnie bardzo szybko lub nawet gwara. Twoj Hochdeutsch ze szkolnej lawki potrzebuje troche czasu by sie w tych warunkach znalezc. Glowa do gory! Troche cierpliwosci- bo dobre checi masz- a zobaczysz ze nie jest z twoja wiedza tak zle. I pamietaj nie jest wstydem czegos nie umiec lecz nie chciec sie nauczyc a to ci nie grozi powodzenia !
cześć Nine !!! nie martw sie wiem coś o tym jak to jest byc samotnym w niemczech:( Byłam tam na wymianie 2 tygodnieowej u rodziny bez zanojomych i w ogole i tez nie mowie tak jakos mega dobrze o niemiecQ ale wiesz co !!! staralam sie mowic:0 połamana niemczyzna :0 ale sie starałam :) i po tygodniu zaczęlam czuć ze ich rozumiem i ze oni mnie :0 swietne uczucie nie martw sie ze spokojem dasz sobie rade aa mam jeszce jedno pytanko teraz mam maturke i jak sie nie dostane na studia chcialbym wyjechac na rok do niemczech czy moze nie orientujesz sie czy ktos nie potrzebował by opiekunki do dziecka w niemczech? jak moglabys napisz mi na mial [email] dzieki !!!!!!!!
Czy na wyjazd jako aupair potrzebny mi jest paszport?Bo o ile wiem na granicy wystarczy dowod?pozdrawiam
hej! mam goraca prosbe, chcialabym wyjechac do niemiec do pracy jako opiekinka do dziecie na 2 m-ce w wakacje 2006.mam 17 lat i ten wyjazd chcailabym polaczyc z podszlifowaniem mojego niemieckiego, za rok maturka :( jezeli moglby mi ktos pomoc lub ma ktos jakies info bede bardzo wdzieczna!!! z gory wielkie dzieki!!! pozdrawiam moje [gg] i mail [email]
hej...

Oczywiscie, ze wystarczy tylko dowod. Sama tak jezdze.
Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa