Jaka niemiecka sieć komórkowa najlepsza?? Prepaid?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
mam do Was następujące puytanko:
Czy jest ktoś wśród czytających tego posta kto orientuję się w jakiej niemieckiej sieci najlepiej jest się zarejestrować ? Która jest najtańsza?
Którą polecilibyście studentowi pierwszego roku który dopiero do przeprowadza się za Odrę? Jakiś prepaid? Jak to mniej więcej cenowy wyglada (np. wysłanie sms'a do Polski...)
Z góry THX za odpowiedź
sprawdz: E-Plus, taryfa "Professional S"
jezeli chodzi o tel. na karte a nie na abonament to vodafone (D2) starter kosztuje ok 16 euro
ja bym Tobie radziła t-mobie. Z e-plus daj sobie spokój, bo ma kiepski zasięg. Zresztą, jeśli chodzi o telefon na kartę, to vodafone i t-mobile się chyba niczym nie różnią. Karta z numerem kosztuje teraz chyba 15Euro. Co do smsów, nie ma różnicy, czy wysyłasz go do Polski, czy w Niemczech. Kosztuje tyle samo, 0,19 Euro, zdaje się.

Pozdrawiam
a ja mam O2 Loop (karta) i jestem zadowolona.
ja też mam O2 i moim zdaniem jest ok
ja mam natomiast na abonament-25Euro mies.z E-Plus i dzwonie na E-Plus i stacionarne calkiem za darmo.Zarabiscie sie oplaca bo wygaduje 8-10 godzin za te wlasnie 25Euro miesiecznie.Polecam
0,19Euro to faktycznie groszowe, tzn centowe sprawy:)..jak mialem tel w e-plus to za smsa placilem 0,33 E za sms do PL. wybieram sie teraz tez do niemiec i decyduje sie na vodafone albo t-mobile:)-skoro nie ma pomiedzy nimi zadnej roznicy:)
a O2 to inaczej vodafone?
nie, o2 "tlen", to dosyc nowa siec , sa dosyc tani, probuja sie przebic, vodafone to stara siec D2 kupiona przez anglikow, sa drogie i agresywne reklamy puszczaja np. sms o 3:00 nad ranem z ich reklama, mozesz se wyobrazic ten horror jak spisz i twoj handy dzwoni, zadaja agresywnie zaplaty przed uplywem terminu twej karty z tzw. guthaben, pozbylem sie ich radykalnie, teraz uzywam E+, nie sa drogie nie terroryzuja reklamami i mam super polaczenie w calej EU, narazie jestem zadowolony , nie polecam Telecom czyli T1, T2 czy jak im tam to mafia telefoniczna, jako Handy polecam Nokia, Samsung, Motorola, Sony, nie polecam Sagem i w zadnym wypadku niemiecki zlom Siemens... zaraza !
ja w niemczech korzystam z uslug Vodafone i jestem bardzo zadowolona. zasieg ma bardzo dobry:), roaming bezpłatny:) wiec nie masz problemu wyjezdzajac gdziekolwiek poza granice niemiec, minuta rozmowy kosztuje 0,39 a sms 0,19 poza tym na wszystkie numery siecie vodafone i wszystkie numery stajcjonarne dzwonisz jak dlugo chcesz a placisz tylko za pierwsza minute 0,39.
co do ceny startera nic ci nie moge powiedziec, bo to zalezy od aktualnej promocji

pozdrawiam
o2 to stary VIAG Interkom
slyszalem tez ze w O2 tez mozna dzonic miedzy soba na stacjonarne wniemczech za friko-pewnie w kazdej siecie nimieckiej juz tak jest...tylko pewnie trzeba jakas taryfe aktywowac..no nic, bede sie meczyla jak wyjade za granice:)
Pozdrawiam!
nie slyszalem, zeby w niemczech mozna dostac cos za-friko, chyba tylko w leb
A pakiet startowy w Niemczech można kupić w każdym kiosku?A jak mam powiedzień że chcę kupić pakiet:)))A jeżeli chodzi o uzupełnianie konta to dziła to na takiej zasadzie jak w Polsce?z góry dziękuję za odpowiedź
hehehe,szczerze powiedziawszy to ja tu jeszcze "kiosku" nie widzialam:)najlepiej jak kupisz pakiet startowy w jakims salonie,a doladownie konta-przynajmniej w vodafon-dziala w ten sposob,ze kupujesz doladowanie-mozesz dostac w salonie albo w niektorych sieciach handlowych-np. Müller,albo na stacjach benzynowych-ale tez chyba nie wszystkich.Potem dzwonisz na bezplatny numer i robisz co ci ta pani mowi i podajecz numer doladowania:)
Witaj,
ja mam prepeida simyo i jestem bardzo zadowolona, 0,10 kosztuje SMS a minuta do kazdej innej sieci to 0,15. Wejdz na www.simyo.de i rozejrzyj sie. Jak bedziesz mial/a pytania, oto moj mail: [email]
Pozdraiam
Witam, chciałbym ponowić ten post ponieważ niektóre wpisy są stare a wszystko się szybko zmienia. Chodzi mi o to która sieć jest najtańsza, tzn. ile kosztuje starter, ile rozmowy do niemiec i do polski i ile kosztują sms-y do niemiec i do polski. Też interesuje mnie co ile trzeba doładowywać i na jakie kwoty. Ile jest ważne konto?? Bardzo prosiłbym o propozycje. Pozdrawiam:)
Korzystam z blauworld.de. W Niemczech 19 centow do wszystkich sieci i na stacjonarne, do Polski dzwonisz za 5 centów! na stacjonarne. Korzystalismy z T-Mobile ale blauworld przebil ich ceny.
Starter kupisz spokojnie na allegro (jezeli jestes w PL) a w Niemczech przez Internet. Realizacja zamowienia ok. tygodnia
aldi !!!
14 centow do innych sieci a do swojej 4cent
sms do polski 19cent
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa