Au pair

Temat przeniesiony do archwium.
Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą agencję Au pair??
zalezy skad jestes?
Jestem z okolic Ełku..
ja znam dobra niemiecka agencje VIJ z Hannoveru. napisz do nich napewno ci odpowiedza ja sama z niej wyjezdzam jako au pair, oto mail: [email]
Dzięki.. A wiesz może czy byłby możliwy wyjazd na ok. 6 miesięcy?
wydaje mi sie ze tylko na rok,ale biuro jest ok nie pobieraja prowizji,dostajesz od nich pozwolenie na prace, zameldowanie i ubezpieczenie wiec chyba warto...
fajna strona to: http://www.aupair-world.net
polecam z czystym sumieniem, sama jakis czas temu z niej korzystalam.
Nie placisz nic, to wlasnie jest najwazniejsze.
Pozdrawiam!
cześć słuchaj mam 18 lat niemiecki w stopniu średnim potrzebuje go podszkolic słyszałem że au-pair jest dobra metodą ...jestem chłopakiem czy to może stanowić problem w pracowaniu jako au-pair ....szukam pracy na wakacje tschao:)
to ze jestes chlopakiem to zaden problem,jest duzo rodzin ktore na au pair wola wlasnie chlopakow,jesli chcesz jechac z agencji to napisz do tej ktorej adres maila podalam jesli wolisz na wlasna reke skorzystaj z linka ktory zostal podany powyzej pozdrawiam
ps.aupair-world.net jest bezplatny podobnie jak niemieckie agencje,tyle ze tam zazwyczaj wyjezdza sie na czarno chyba ze trafisz na rodzinke w porzadku ktora nie tylko chce wykorzystac au pair ale i jej pomoc co zdarza sie rzadziej w niemczech
naprawde nie mam pojecia sjak masz takie informacje na temat www.aupair.word.net!!!!!!!!! a rodzina, ktora chce wykorzystac swoja operke do robienia wrecz wszystkiego moze znalezc sie w kazdej agencji, nie tylko www.aupair.word.net!!!!!!!! No i nie ma nic na czaasrno, zaraz po przyjezdzie zalatwiasz wszelkie formalnosci z rosuinka, itp. A strona jest super, bo m.in. nie musisz tracic kasy i czasu, a rodziny same dzwonia, no, zakladajac, ze masz profil na poziomie!!!Sorry maluta18, ale wiekszych bredni nie slyszalam!
tak milunia przyjezdzasz do niemiec jako oper i juz drugiego dnia familia zalatwia ci pozwolenie na prace ubezpieczenie i zameldowanie,jakos ciezko w to uwierzyc,mieszkam w niemczech od jakiegos czasu i znam wiele operek i wiekszosc z nich sa na czarno a wyjazd zalatwiony przez stronki takie jak au pair world lub greataupair wiec mi nie mow ze rodziny sa starsznie fair i zatrudniaja operki tylko legalnie bo to smieszne chyba nie znasz niemieckich rodzin kobieto....
a co do tego ze rodziny moga wykorzystywac nawet z najlepszej agencji to sie zgodze bo nigdy niewiadomo na kogo sie trafia,ale mi chodzi o to ze poprzez agencje jestes l;egalnie i wtedy masz jakies prawa a z netu wiekszosc jest nielegalnie i jesli cos nie idzie to nic nie zorbisz chyba ze wezmiesz manatki i do domu,mozesz sie milunia nie zgadzac ze mna jak chcesz ale tak jest...
hej, no nie oburzaj sie! Pisalam, co wiem i czego sama doswiadczylam! Bylam operka w berlinie i rodzinke mialam super! I bylam calkiem legalnie i w ciagu tygodnia zalatwilismy wszystkie spawy zwiazane z zalegalizowaniem mojego pobytu. Takze Twoje podejrzenie, ze nie wiem, jakie jest zycie w niemczech jest calkiem nieuzasadnione i wlasnie leglo w gruzach! A z rodzinka do tej pory mam swietny kontakt i czesto bywam w berlinie. Poza tym, dziewczyny, ktore poznalam, rowniez korzystaly z tej agencji i bylo ok. Poza tym, wiele dzieeczyn umawia sie z rodzina, by nie legalizowac ich pobytu, to daje mozliwosc przedluzenia ich pobytu w niemczech lub tez wyjechania do innego landu w kolejnym roku. Twoja sprawa jak bedziesz szukac rodzinki, zycze powodzenia!!!
nie oburzam sie wcale,bo nie ma czym.wiadomo ze kazda pisze na podstawie wlasnych doswiadczen i tyle,ty masz swoje zdanie ja swoje proste,ty preferujesz bardziej wyjazdy z neta ja przez agencje,ale wszystko zalezy od rodziny niewazne jak sie jedzie,chodzilo mi tylko o to ze przez agencje mamy wszystko zapewnione a jak zneta no to wtedy wszystko zalezy od rodziny czy jest ok czy nie, a ty piszac ze wiesz jakie zycie jest w niemczech no to nie powinnas sie tak upierac zawziecie ze niemiecki familie sa takie super bo to jest smieszne, akurat ty na taka trafilas i moze te dziewczyny ktore poznalas takze, ale ja znam mnostwo dziewczyn ktorym sie niestety nie powiodlo,a co do tego ze dziewczyny czesto nie legalizuja swoich pobytow to i tak sie zdarza,znam kilka,ale to zalezy tylko od danego czlowieka na czym mu zalezy na takim wyjezdzie...
p.s.Au pair world to nie agencja,tylko strona internetowa za ktorej posrdenictwem szuka sie rodzinek,a i za powodzenie dziekuje!!napewno sie przyda!!pozdrawiam
wiesz w sumie to ja pisalam bezposrednio do niemieckiej agencji au pair poniewz te z polski biora za to kase.pozdrowionka
Witam,
ja również jestem zainteresowana tym tematem ,tylko,że mnie interesuje wyjazd na 6-8 msc,jak dlgo trzeba zcekac na wyjazd?? moze zna ktos niemieckie strony agencji au pair tylko takie gwarantowane
ja polecam www.au-pair-agentur.biz niemiecka agencja nie pobieraja zadnych oplat
http://www.au-pair-darmstadt-vij.de/ agencja znakomita i sprawdzona:))
Co do au pair szukam swojej zmienniczki w marcu planuje wrocic do polski, pracuje przy dziewczynce 7 lat,sam ojciec jo wychowuje, mam swoje mieszkanie 2 pokoje i lazienke, jak ktos zainteresowany podaje meila [email]
Czesc wszystkim. Chce po wakacjach na roku jako au pai pojechac. Tylko zalezy mi zeby do Aachen. Czy zna ktos jakis aderss jak moge rodzine z aachen znalesci. I czy jest w ogoile taka mozliwosc ze sama wybieram miasto ??? Za odpowiedz z gory dziekuje papap :* pozdrawiam au pair
kropcia ty z drygal????? jak tak to tu natalia z bylej klasy oto moj meil: [email]
Hej !!!dziewczyny pracuje dla niemieckiej agencji au pairek.jesli macie chec ochote na wyjazd poszerzenie swoich horyzonwtöw kulturalnych to zapraszam.Wyjazdy sa legalne i pobyt u rodziny goszczacy jest takze legalny:zameldowanie,ubezpieczenie itd.Jesli chcecie uzyskac bilzsze informacje piszcze na [gg] albo e mail [email]
Sama bylam au pair wiec moge wymienic sie takze dosiwadczeniami!
Hej !!!dziewczyny pracuje dla niemieckiej agencji au pairek.jesli macie chec ochote na wyjazd poszerzenie swoich horyzonwtöw kulturalnych to zapraszam.Wyjazdy sa legalne i pobyt u rodziny goszczacy jest takze legalny:zameldowanie,ubezpiecz
enie
itd.Jesli chcecie uzyskac bilzsze informacje piszcze na [gg] albo e mail [email]
Sama bylam au pair wiec moge wymienic sie takze dosiwadczeniami!
dziewczyny sluchajcie! skoro ktos juz byl au-pair i byl zarejestrowany i wsyztsko mial cacy, to nie moze drugi raz wyjeechac do innego landu???
no pisalem do Ciebie na GG i zero odezwu...sprobuje jeszzce na maila:)
Znacie którąś z tych agencji??
Au Pair Anya lub Au Pair Mikroserwis
[wpis usunięty]
Hej.mam pytanko i z gory dziekuje za informacje.
Czy ciezko jest znalezc polska rodzne szukajaca opiekunki? Prawie w ogole nie znam niemieckiego wiec ciezko bedzie mi sie porozumiec z niemcami.Ponad to w Bremen mam chlopaka wiec mam gdzie mieszkac i nie potrzebuje zakwaterowania. Czy takie rodziny wymagaja bycia przy dzieciach cala dobe czy np sa takie ktore zycza sobie opieki np. od 8 do 17. Jak takie znalezc? Chce przyjechac do Bremen na wakacje a moze nawet i dluzej bo koncze juz studia, a nie chce byc na utrzymaniu mojego chlopaka. Kiedy najlepiej zaczac szukac zeby znalezc cos fajnego? Niemieckie strony mi nic nie mowia bo nie znam niemieckiego:(, a przez prace chcialabym sie nauczyc.
Serdecznie dziekuje i pozdrawiam
P.S. Interesuje mnie praca tylko i wyłącznie w Bremen, najlepiej u polsko-niemieckiej rodziny.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe