dyplom i malzemstwo

Temat przeniesiony do archwium.
Hallo, mam do Was wielka prosbe, niech mi ktos wyjasni, jak moge nostryfikowac moj dyplom, skonczylam studia matematyczne w Polsce i nie wiem jak mam sie do tego wszystkiego zabrac. chce pracowac w Niemczech ale wiem ze nie mam prawa. Czy sluby naprawde zalatwi moj problem?????Acha mieszkam kolo Frankfurtu am Main, pozdrwaiam, moj email: [email]
samo malzenstwo pomoc Ci moze jedynie w tym, ze automatycznie masz pozwolenie na prace w Niemczech. Tylko, zeby pracowac w zawodzie musisz zrobic nostryfikacje dyplomu, a to nie ma nic wspolnego z malzenstwem:) nostryfikacja jednak nie jest konieczna w kazdym przypadku, bo jesli np bedziesz szukac w jakis firmach prywatnych, to czesto nostryfikacja ich nie obchodzi, a raczej umiejetnosci. jak chcesz uczyc w szkole to musisz nostryfikowac.
powodzenia
Dziekuje za odpowiedz.Wlasnie sie zastanawiam tylko czy faktycznie malzenstwo jest takie potrzebne!!bo czytalam to na forum, i przeciez malzenstwo nie jest brama do wszystkeigo. Nie wiesz jak wyglada nostryfikacja? bo raczej w Niemczach nie moge uczyc, a poza tym nie chce, wolalabym robic cos innego. pozdrawiam
Hallo! Chcialam sie podzielic z toba moim doswiadczeniem. Rowniez mam wyzsze wyksztalcenie matematyczne, mieszkam w niemczech, jedyna roznica taka u mnie ze wyszlam za maz. Wim jedno ze jesli studiowalas na uczelni uznanej przez unie europejska to tytul magistra masz pewny bez zbednych ceregieli, w momencie jakbys chciala uczyc to jest wiekszy problem bo wymagane sa wszystkie ukonczone kursy niemieckiego do GSD ale ty pisalas ze nie chcesz uczyc wiec nie masz tego problemu. Najlepiej jesli zglosisz sie o pomoc z tym do czerwonego krzyza, mnie tak pomogli, wrecz wszystko za mnie zalatwili i nie mialam zadnych problemow. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
do czerwonego krzyza???? brzmi dosc dziwnie...a co oni maja z tym wspolnego? prosze o odpowiedz, bo jestem zainteresowana nostryfikacja wlasnego dyplomu:)
a i jeszcze male pytanko: gdzie moge sie dowiedziec ktore uczelnie sa uznawane w uni eur? a Ty, jesli mozna wiedziec gdzie studiowalas?
pozdrawiam
Witam ja posiadam dyplom licencjata pielegniarstwa Jesli ktos taki dyplom posiada bardzo prosze o napisanie jak to w Niemczech wyglada uznaja bez problemu czy robi jakie problemy.Czekam na wieci.
Witaj pielegniarko!z licencjatem jest ciezko mysle ze napewno nie uwzglednia tego jako studia tylko bardziej pod ausbildung pozdrawiam
no nie bylabym taka pewna czy nie uwzglednia , na pewno bym nie wyprowadzala kogos w blad... w de tez mozna skonczyc studia z tytulem licencjata czyli bachelor. Po wejsciu do UE studia wyzsze sa uznawane (jedynie moga byc male roznice odnosnie konkretnych kierunkow i roznic miedzy panstwami np w prawie). Ja tez jestem po licencjacie skonczonym w PL i mi go tutaj (w de) uznali, a nawet wybieram sie na studia i automatycznie pojde na mgr (master).
Gdzie ci uwzglednili licencjat jako bechelor w de?? ja nikogo nie wprowadzam w blad przeczytaj ze napisalam ''mysle,ze...'' a nie ''wiem''ja robie studia w polsce po ktorych dostane extra 2 dyplomy licencjat i bechelor bo z tego co sie pytalam co ciezko z licencjatem .Po 2 licencjat to nie bechelor!
czy ja zle sie wyrazilam? tytul "licencjata" w PL rowna sie tytulowi "bachelor" w DE, wiec nie wiem czemu bedziesz sie spierac ze to nie to samo?! Wejdz sobie na jakis Uni w Niemczech i zobacz ze po 6 semestrach masz tytul bachelor, a kolejne 4 daja Ci tytul master. Odkad jestesmy w Uni nie trzeba uznawac studiow wyzszych, chyba ze jakies specjalne. Dostaniesz extra 2 dyplomy? bardzo ciekawe wiesz, chyba ze sobie przetlumaczysz i tam Ci bedzie pisac bachelor. Nie pisalabym glupot jesli bym juz tego nie zalatwiala wiesz?! I powiem Ci na moim przykladzie ze bez problemu zlozylam papiery na Uni , i zaczne tu od 4roku czyli 7 semestru , mimo ze 6 semestrow skonczylam w Polsce z tytulem licencjata ( a dyplom tylko tu przetlumaczylam) Powodzenia!
Tak dostane dwa wejdz na www.pou.pl tam studiuje .Tytul bachelor wszedl do de z jakies dwa lata temu dopiero wiec wczesniej napewno nei uznawali polskiego licencjata .Co do tego ze jest to to samo to ja sie nei zgadzam bo w de jednak ludzie wiecej umieja po bachelor i maja wiecej praktyki.P.s chyba okres dostalas ze jestes taka nie mila..pa
teraz to mnie rozbawilas , moze u Ciebie okres wplywa na samopoczucie ale u mnie nie :) Nie wiem od kiedy jest bachelor w de , wiem tylko tyle ze jest teraz, a co bylo kiedys dla mnie jest mniej wazne. Zgodze sie jednak z Toba ze w de jest inny system edukacji, i na pewno jest wiecej praktyki niz teorii jaka oferuja nam polskie uczelnie. Dlatego tez postanowilam dokonczyc studia w Niemczech... a podstwa przyjecia mnie byl dyplom a nie ile mialam np praktyki.
A to ile ktos ma wiedzy jest sprawa indywidualna ,i to niewazne czy sie uczysz w Polsce czy w Niemczech czy w innym panstwie. A skoro masz inne zdanie to nie wiem co robisz na polskiej uczelni, skoro (przypuszczam) masz zamiar mieszkac i pracowac za granica?
teraz to mnie rozbawilas , moze u Ciebie okres wplywa na samopoczucie ale u mnie nie :) Nie wiem od kiedy jest bachelor w de , wiem tylko tyle ze jest teraz, a co bylo kiedys dla mnie jest mniej wazne. Zgodze sie jednak z Toba ze w de jest inny system edukacji, i na pewno jest wiecej praktyki niz teorii jaka oferuja nam polskie uczelnie. Dlatego tez postanowilam dokonczyc studia w Niemczech... a podstwa przyjecia mnie byl dyplom a nie ile mialam np praktyki.
A to ile ktos ma wiedzy jest sprawa indywidualna ,i to niewazne czy sie uczysz w Polsce czy w Niemczech czy w innym panstwie. A skoro masz inne zdanie to nie wiem co robisz na polskiej uczelni, skoro (przypuszczam) masz zamiar mieszkac i pracowac za granica?
Ja juz mieszkam w de z moim przyszlym mezem-niemcem polskiego pochodzenia:),ale studiuje jeszcze na polskiej uczelnii .Pozdrawiam
Przegladam forum i widze droga Magdo jak bardzo jestes obludna i falszywa... Niby to udzielasz zlote porady, jestes obeznana w tematyce zwiazanej z zyciem czy tez z osiedleniem w Niemczech a tak po prawdzie bije z Twojej jakze skromnej osoby mala zakomplesiona Madzia ktora obawia sie tego ze ktos moze miec lepiej niz Ty.. A najsmutniejsze jest to ze nie krzywdzisz innych tylko przede wszystkim siebie.. Spojrz na swiat ktory cie otacza w sposob obiektywny.. Zapewniam ze efekt cie zadziwi.. Pozdrawiam
Zapomnialem dodac iz z niecierpliwoscia czekam na Twoj wpis w ktorym bedziesz wszystkiemu zaprzeczac i rzucisz sie na mnie z pazurkami.. :) Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam :)
Nie znasz mnie wiec nie mow ze jestem falszywa!! to ze ostatnio bylam nie mila no nie powod zebys mi jechal i obrazal mnie.Za tydzien mam sesje i jestem poddenerwowana i wszystko mnie drazni ps .pazurkami to ja napewno cie nie podrapie az taka zla nie jestem:) i nie mam powodu zeby byc zakompleksiona wrecz przeciwnie ...pozdrawiam!!
Hallo dzieki za informacje .Amoze czytaja pielegniarki to forum to prosze o wpis chcialam poznac kogos po fachu i pogadac.Pielegniareczki piszecie A moze jakas jest co pracuje w altencheimie bardzo by mnie to ucieszylo.Pozdrawiam wszystkich
Madzia a co Ty studiujesz jesli mozna wiedziec.
Hej ja studiuje zarzadzanie i marketing ,ale mam kolezanke ktora dokladnie skonczyla to co ty czyli ma licencjat z pielegniarstwa.Jeszcze nie byla w urzedzie go uznac bo jest w ciazy i szykuje sie do slubu.Ale jak uzna to ci napisze papa
a skad jest ta kolezanka .Fajnie Madzia ze sie odezwalas.Napisz mi.Pa
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka