Psychologia - Niemcy

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo chciałabym studiować psychologię w Niemczech. Zastanawiałam się nad uniwersytetem w Berlinie, Heidelbergu. Chciałabym się was zapytać, czy może wiecie jak to jest z rekrutacją tam. Próbowałam znaleźć informacje o przelicznikach i o przedmiotach branych pod uwagę podczas rekrutacji i jakoś mi to nie wychodzi...
z góry danks:)
chciałam jeszcze zapytać czy może znacie jakieś uniwerki godne polecenia jeżeli chodzi o psychologię? Konkretniej interesuje mnie psychologia młodych ludzi, zaburzenia odżywiania.
MAM GEWERBE 1,5roku.Moj pobyt jest jeszcze na starych warunkach,czyli na piec lat.W lipcu przyjezdzaja do mnie moje dzieci na stale,sa w wieku szkolnym.Szukam wiekszego mieszkania a moje dochody na dzien dzisiejszy nie sa dostatnie.Caly czas rozwijam swoje mozliwosci.Moj dylemat polega na tym :1-czy uzyskam przedluzenie pobytu?2-czy mogle liczyc na pomoc ze strony panstwa niemieckiego?
mam takie samo pytanie, jestem niemka i chce studiowac psychologie w muenchen na lmu, wiem ze musze Bewerbung robic przez ZVS, ale jak to jest jesli mam polska mature, jaki jest przelicznik? i jakie woglle sa szanse bo podobno trzeba miec 1,4 NC minimum :/... i czy musze przed tem jak juz przetlumacze sobie to swiadectwo dac je przemianowac gdzies w niemczech na oceny, bo jak wiadomo tu w PL sa one w % ? prosze o kontakt kogos kto studiuje psychologie [gg] , mail: [email]
Po pierwsze musisz zdac Test DaF albo posiadac inny certyfikat jezykowy na poziomie C1.Termin skladania dokumentow i formularz masz na stronie internetowej uczelni .Ten egzamin jezkowy mozesz zdawac w niemczech.Tutaj jest wiecej mozliwosci .Nastepny termin jest w polowie kwietnia a na wyniki czeka sie ok.6 tygodni.Bez tego mozesz o psychologii zapomniec