Czy będe traktowana ,, Z GÓRY" ??

Temat przeniesiony do archwium.
W połowie maja przeprowadzam się z rodzicami do Köln ... Będe tam chodziła do szkoły, do 1 Gimnazjum... Przestraszyła mnie trochę ta reklama Media Marktu i to, że uważają Polaków za złodzieji... Czy to oznacza, że będe traktowana ,,Z GÓRY" ??
Farta masz....też bym tak chciała A jeśli chodzi o to, czy będziesz traktowana "z góry", wydaje mi się, że nie. Ale wszystko zależy od tego, na jakich ludzi trafisz. Tam jest sporo obcokrajowców i Niemcy są już przyzwyczajeni...Odniosłam takie wrażenie, że młodzież już na to w ogóle nie zwraca uwagi, i tak powinno być!Ale ja byłam tam krótko i informacje, co się dzieje w Niemczech mam tylko z neta i kablówki, więc może poczekaj na opinie bardziej doświadczonych:). Powodzenia!
PS Jak dobrze znasz niemiecki i czy w ogóle???
w Kolonii jest dużo osób z Polski i innych krajów, pewnie w szkole też znajdziesz dużo takich osób;), w klasie mojej kuzynki z Bremy jest więcej obcokrajowców niż Niemców ;). Napewno będzie fajnie, ludzie w Kolonii są bardzo bezpośredni
Niemiecki umiem na poziomie niskim... Podstawy... W tej Kolonii, znam moją kumpelkę też z Polski. Ona mówi, że pozna mnie z Polakami, bo tam jest ich B. dużo... A wiem, że w mojej nowej szkole, też jacyś polacy będą...
Powodzenia! Trzymam kciuki! na pewno nie bedzie Ci latwo sie przestawic ale wszystko jest do zrobienia jezeli sie bardzo chce... pozdrawiam z Augsburga!

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa