SMS-y

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!
Wyjezdzam na dwa miesiące do niemiec i nie wiem gdzie moge znależć jakies informacje o cenach smsów u poszczególnych operatorów. A może ktoś zna ceny smsów wysyłanych z polskiej sieci? W zasadzie to nie oriętuje się na jakich zasadach to dziąła wiem tylko że wybiera się jakiegoś operatoa a wcześniej trzeba sobie uruchomić roaming. A operatorów jest czterech...
Będę bardzo wdzieczna za wskazówki.
Pozdawiam.
również "podpinam" sie do pytania ;))))
Z idei w niemczec sms do polski czy do niemieckigo operatora kosztuje 2 zł Roaming uruchamia się sam po przejechaniu kilku kilometrów w głąb niemiec
Bardzo dziękuje za odpowiedz. Mam rozumieć że cena nie zależy od tego jakiego operatora wybiore?
Nie oplaca sie wysylac sms z plskiego numeru, bo to za drogo kosztuje. Z Ery na przyklad tez 2 zl. W Niemczech mozna kupic sobie starter jakiejs niemieckiej sieci np. Vodafone, O2. W Vodafone kosztuje starter 15 €,a sms-y do Polski 29 centow.
Jak ktos dzwoni do ciebie na polski numer do Niemiec to ty tez za to placisz (5 zl za minute!)
Ludzie dlaczego wprowadzacie w blad!!!Ja jestem obecnie w Niemczech to zalezy w jakiej sieci ustawisz sobie polska karte za granica.Po przekroczeniu granicy wybierz w telefonie ustawienia sieci i wybierz Vodafone O2 i jak masz Orange to za smsy placisz 60gr.Jak bedziesz chciala dzwonic na numer Orange to bierzesz bodajze Telekom.Jezeli masz inna siec np. ere to idz do najblizszego punktu obslugi klienta oni albo Ci wydrukuja albo poinformuja.Ja dostalam wydruk od przedstawiciela orange ale wiem ze mozna to rowniez znalesc na stronach internetowych. orange, era, plus.Tam bedzeisz miala napisane z ktorej sieci korzystac zeby najtaniej smsowac a z ktorej korzystac zeby najtaniej rozmawiac.Milego smsowania
Właśnie o to mi chodziło. Jestem niezmiernie wdzięczna za pomoc:)
Dziękuje!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Szkoły językowe