Wlasna firma w Niemczech-ktos zakladal?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich na forum!

Cy ktos ma jakies doswiadczenia w zakladaniu WLASNEJ FIRMY w Niemczech? Jakie formalnosci trzeba brac pod uwage, do jakich urzedow sie udac, jakie FORMALNOSCI wypelnic? Jestem w trakcie poszukiwania informacji na ten temat, PRAWNIKA ktory by mi pomogl zalozyc firme (ltd) i pomoc prawna w ogole.

Czekam na wasze wpisy!
musisz miec lokal , tel., adres pocztowy -to podstawa.
Napisz co chcesz robic , jak o ma być firma , jednoosobowa ?
Prawdopodobnie limited - mozna juz dzialac na terenie calej UE...
Oczywiscie chodzi tu o forme prawna firmy :-)
Jak bedziesz mial jakies pytania to zadzwon wszystko ci powiem mam tu dzialalnosc od roku do tego dotacje do mieszkania i rodzinne. +491789189201
Jestem laikiem, ale mam problem ze ściągnięciem żony i dzieci do niemiec z powodu braku mieszkania. Pracuję od roku jako samozatrudniony, nawet idzie nie żle.Nie wiem gdzie uderzyć,próbowałem wynajać prywatnie a mimo to że pracuję niestać mnie na ceny z księżyca. Jeżeli możesz coś podpowiedzieć, będę wdzięczny.
jak cie nie stac na mieszkanie, to jak chcesz jeszcze utrzymac zone i dzieci, tutaj na ksiezycu? , albo sni sie tobie ze pracujesz?
ciekaw jestem gdzie ty mieszkasz przez rok, skoro szukasz mieszkania, moze w aucie na jakims parkingu, jesli tak, to polecam kupic jeszcze dwa auta, jedno dla zony i jedno dla dzieci i problem rozwiazany!
Masz rację problem rozwiązany, kupię jeszcze dwa auta, że na to nie wpadłem i zamieszkamy na księżycu.rnBARDZO DZIĘKUJĘ
hej nie martw sie jakis debil sie odzywa bo sam nigdy nie byl w takiej sytuacji: JA MOGE CIE ZROZUMIEC BO SAMEJ MI NIE JEST TU LATWO mam jednak nadzieje ze wszystko ci sie uda i bedziesz mogl wkoncu zabrac tu swoja zone i dzieci zycze powodzenia pappap
jakby co to pisz
Temat przeniesiony do archwium.