pytanie sheilay

Temat przeniesiony do archwium.
hej. ja czasami jezdze do monachium bo moj brat tam studiuje, nie raz sie tu nudze bi nie ma nikogo znajomego. chcialam w monachiu m jako au pair pracowac bo szukam sobie przrz ppolska firme , ale sie nie udalo bo ja mam juz skonczone 25 lat a w niemczech mozna do 25 lat pracowac legalnie. szukam sobie traz w austrii prze polska firme szukalam sobie rodzinke z monachium prze strone intrnetowa aupaiir word ale nici z tego. bardziej bym chciala w monachium bo juz znam to miasto. moze jak bede w monachium to moze sie spotkamy. co ty na to
hey, mozemy sie spotkac-byloby milo. ja niestety mam czas od 12 sierpnia, bo do wtedy mam egzaminy na lmu. co studiuje twoj brat i gdzie? jesli chodzi o twoje bycie aupair, to mozesz tez znalesc prace jako aupair, pomimo wieku. musisz po prostu zadzwonic do rodzin, ktore szukaja aupair, a nie do agencji! na pewno znajdziesz, jak chcesz moge ci pokopiowac ogloszenia z gazet i przeslac na emaila.poza tym mozesz tez pracowac samodzielnie, tzn. znalesc sobie pokoj, alb o np. mieszkac do brata i chodzic do takich rodzin jako opiekunka-ja tak robvilam przez 7mcy, zarabialam wiecej niz aupair i bylam szczesliwsza.dzis dzwonila do mnie z rancza kobieta ,ktora szuka babysitter codziennie od 13-17 i musialam odmowic.dalam numer moich kolezanek, ale one tez juz nie maja wolnego czasu do pracy. jak chcesz-moge ci pomoc.ja na twoim miejscu wybralabym chodzenie do rodzin, a nie mieszkanie z nimi. bylam u 3 rodzin au pair i jedna gorsza od drugiej.
jak wytrzezwiejesz, to spytaj po prostu brata dlaczego tak zle o ciebie dba, ja bym cie juz odpowiednio zabawil, ha ha
do cieplego braciszka
Ale smieszne CO,
cieply- przy tej temperaturze to ci dodatkowo mozg przegrzalo...lepiej sie nie wypowiadaj , tylko schowaj sie w lodowce.
gusia, to tylko taka nieszkodliwa satyra niemiecka , zlozylem juz wniosek do Socialamtu , zeby zaplacili za moja nowa lodowke
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka