jestem w ffm,mysle o hamburgu.prosze o rade

Temat przeniesiony do archwium.
hej,
studiuje prawo we frankfurcie nad menem.w ostatni weekend bylem w hamburgu i zakochalem sie w tym miescie.mysle teraz o zmianie uni.jestem na 5 semestrze.czy ktos studiuje w tym miescie i moglbmy powiedziec cos o poziomie tamtejszego uni? bo slyszalem nieprzychylne opinie.ja studiuje prawo.dzieki z gory
jak bedziesz oszczedny to 600 euro
??? :-)
chyba zartujesz z tymi 600eu.
ja przy hulaszczym trybie zycia wydaje max.550.
a dodam, ze mieszkam w monachium.
normalnie mozna przezyc za 400euro. tak rtobi wiekszosc moich znajomych.
pokoj do 200euro, w berlinie masz ok.150eu w domie studenckim, w wg viel drozej.
ubezpiesz 55,45, ale najlepiej wez z polski e111. ja wydaje tak duzo, bo mam koszty telefonu co miesiac ok.100 euro...no i zarcie ok.50-100 euro. zalezy co i gdzie.
a poza tym chyba pomyliles tematy. wklej swoja odp w inny temat.
hej mam pytanie co do uni we frankfurcie.dostalam mi8ejsce na germanistyce i pedagogice i jako haupt i jako nebenfach.co lepiej studiowac 2 kierunki jako hauptfachy czy dobrac jeszcze jeden i wtedy 1 hp i 2 nf??trudno jest tam studiowac? jak wygladaja zajecia? uczy sie dodtkowego jezyka obcego na zajeciach jak w polsce?czy tylko tych rzeczy ktore sie wybralo?
co do wczesniejszego wpisu podziwiam. wydajecie naprawde tak niewiele na zarcie?
co do ffm. ja studiuje prawo,nikogo na interesujacym cie kier. nie znam,wiec trudno mi doradzic. uni jest ok,obecnie planowanie jest przerzucenie wszystkich wydzialow na jeden campus(westend). maja ambitne plany zrobic z ffm jeden z najlepszych uni w de.takze ogolnie polecam.
aha,zapomnialem,z jezykiem jest roznie,dotychczas nie bylo ale powoli to sie zmienia,mnie wprowadzono wlasnie przez jeden semestr prawo po ang.
a kiedy zaczyna sie tu zajecia.bo chce jeszcze pojechac do polski i nie wiemna kiedy musze tu byc spowrotem,co jest potrzebne do immatrykulacji? i czy bilet semestralny jest wazny tylko w granicach frankfurtu ? bo mieszkam w langen.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka