Polonia w Monachium

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,

od ponad roku jestem w monachium i szukam Polakow - na wyjscie na piwo, do kina, po prostu bratniej duszy bo musze odpoczac od Niemcow !!!
Znacie jakies miejsce gdzie spotykaja sie POLACY - tylko prosze nie kosciol na Josephplatz.......... no comment........... ani polska misja katolicka ....

Mam 34 lata, studiowalam ekonomie w w-wie i jestem w niemczech od 5 lat, pracuje w marketingu.

Moze ktos ma ochote pogadac po polsku i wpolnie powspominac "stare dobre czasy" :-)))

Piszcie na [email]

Serdecznie pozdrawiam

Aneta
cześć nie ma się co smucić przecież w Monachium jest wielu Polaków przynajmniej tak mnie informowano ponieważ noszę się z zamiarem wyjazdu do Niemiec właśnie do Monachium. Mam dość tego bałaganu jaki tu panuje i chcę zacząć życie inaczej. Właśnie skończyłem 40lat i nie zamierzam tracić więcej czasu w tym dziwnym kraju. Zagram jeszcze tylko bal sylwestrowy i myślę ,że w styczniu będę w Monachium więc może razem wybierzemy się na piwo,co ty na to?
Hej,

Mieszkam tu juz od 2 miesiecy. Polakow jeszcze nie spotkalem. Zaczynam sie troche nudzic ;-). Ksiazki juz przeczytalem, niemieckiego nie znam (poki co), TV odpada. Jak masz ochote, to w tygodniu mozna gdzies wyskoczyc.

Kuba
Hej Kuba,

no to moze wyskoczmy - moze napisz mi najpierw na [email] to sie umowimy.
A co robisz w mon od 2 miesiecy ??

Aneta
no to sie odezwij po sylwestrze jak juz tutaj bedziesz na [email] i wybaw sie dobrze !!! bo ja w niemczech jeszcze nigdy nie widzialam imprezy na jakich bylam w pl. Tutaj wszystko jest takie "lau warm" i zyje sie po to zeby pracowac. Ja chce wrocic............ problem w tym ze moj maz jest niemcem i nie moze znalezc pracy w w-wie....... ale mamy jeszcze nadzieje i dalej szukamy !!
ja jestem w Monachium od kwietnia,mam 23 lata, po niemeicku mowię raczej srednio i szukam znajomzch polakow.d_kaszubowska2o2.pl
ja jestem w Monachium od kwietnia,mam 23 lata, po niemeicku mowię raczej srednio i szukam znajomzch [email]
W Monachium jest mnostwo Polakow!
Jesli brakuje Wam polskich znajomych mozecie wpasc w ktorys czwartek na spotkanie:
http://www.absolwenci.de/
czesć.witaj!!! jest połowa stycznia, wyjechałeś do monachium?? ja mam już troszkę po 40 ce i nie wiem czy mnie sytuacja nie zmusi wyjechać też. dobrze byłoby mieć bratnią duszę na miejscu. na forum czytam że wielu Polaków w niemczech cierpi na samotność, aż mi się wierzyć nie chce... może nawiążemy kontakt? Maja
Hej, ja w czerwcu wyjezdzam i tez bede tam zupelnie sama, bo bede au-pair:) Jesli ktos ma ochote sie spotkac, to ja jestem chetna na nowe znajomosci:) moj e-mail to [email]
witaj.mam na imie Darek.Chce bardzo wyjechac do Monachium.Szukalas znajomosci tam na miejscu.doradz mi prosze jak tam jest i jak zorganizowac wyjazd
Prooooosze.Moj e-mail [email]
Widze ze bardzo chciałes wyjechac do Monachium. Udało sie? Ja też chce wyjechac i potrzebuje paru rad.Pozdrawiam
Witajcie. Mam na imie Piotrek.Chce bardzo wyjechac do Monachium. Ale ciagle szukam tam pracy na miejscu i nie moge znalesc... doradzcie mi prosze jak tam jest tzn wiem jak tam jest bo bylem tam w tamtym roku ale tylko krajoznawczo:P chodzi mi o to jak mozna znalesc tam prace, bo moje proby wszystkie poszly na marne;/
Prooooosze.Moj e-mail [email]
Witam,
Mam na imię Kasia i przyjechałam 2 dni temu do Monachium. Jestem tutaj na 6 miesięcy na wymienie studenckiej. Niestety, ale nie mam jeszcze pokoju. Na razie zatrzymałam sie w hotelu, ale po cenie o jakiej wolę nie myśleć.
Jeżeli wiecie cos o pokoju do wynajęcia lub macie taki to bardzo prosze o kontakt.
mój adres : [email]
tel; [tel]

pozdrawiam
Cytat: kassssia1234
Niestety, ale nie mam jeszcze pokoju.

to co do tej pory robiłaś? Lubię takie, bo zdesperowane i chętne :)
A z googla nie potrafią korzystać.
http://www.studenten-wg.de/M%FCnchen,wg.html
http://www.wohnung-jetzt.de/wohnungsmarkt/wohnungen/wg_zimmer/muenchen.php
do 300 euro
Witam
Mam na imię Darek i chcę wyjechać do pracy do Monachium, jak wygląda sytuacja na rynku pracy? Może ktoś wie ? Jak z kwaterami, ciężko znaleźć jakiś kont za rozsądne pieniądze? Proszę o jakieś informacje o lokalnym rynku. Mój mail [email] Napiszcie proszę czy jest coś ciekawego
...a co umiesz robić?
Witam
Dzięki za odpowiedź, od kilku lat pracuję w polsce w branży reklamowej,
...a co umiesz robić?
Cytat: zochama
...a co umiesz robić?

Jak to co, pracuje w branży reklamowej - ładnie ulotki reklamowe rozdaje :)
No, tak właśnie myślałem, ale on milczy. W Monachium, w branży reklamowej też się rozdaje ulotki. Nawet roznosiciel gazet dostaje ok. 80 Euro miesięcznie na łapę.
Jeżeli uważacie że praca w reklamie kończy się na rozdawaniu ulotek to gratuluję orientacji, zajmuję się grafiką komputerową, i wykonuję projekty do tych ulotek
Dziękuję za gratulacje, a jak tam u ciebie z językiem niemieckim, skoro ty taki Graphiker? Bo po polsku, to "kont" ci nie wyszedł.
Język na poziomie podstawowym i komunikatywnym, przypominam go sobie, uczyłem się go jakiś czas temu . Więcej się jednak nauczyłem będąc w niemczech, niż w szkole.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego