Au pairs! Uwage na rodziny oglaszajce sie w necie!

Temat przeniesiony do archwium.
Ostrzegam przed oglaszajacymi sie rodzinami! Tego typu rodziny szukaja na wlasna reke au pairs, co zonacza ze szkoda im zaplacic za agencje..potem czesto nie placa kieszonkowego (tak bylo w przypadku wielu moich kolezanek), nie oplacaja ubezpieczenia,kaza pracowac dluzej!!!..podczas pobytu au pair nie ma opieki agencji i musi pozostac w takiej rodzinie,nie moze jej nawet zmienic. Stad najlepiej wyjezdzac przez agencje niemeickie,ktore nie pobieraja oplat,a oferuja au pairs opieke podczas jej pobytu w De. Dotyczy to tez portali au pair,w ktorej loguja sie rodziny i au pairs. Pozdarwiam serdecznie, EX AU PAIR
masz racje!!
ich stimme dir gar nicht zu. ich war bei einer familie, die ich im i-net gefunden habe. die haben mir 550euro monatlich bezahlt, den kurs und bahn-karte.alles war in ordnung. ich habe mit denen auch einen vertrag unterschrieben. was du über agenturen hast ist 280euro und die familien zahlen normalerweise nie mehr, weil die das geld für die agentur zahlen müssen.
Ciekawe dlaczego piszesz po niemiecku a nie po polsku...cos mi sie nie wydaje abys byla au pair...poza tym nei wierze tez w ta kwote..ja tez moge podac przyklad-kolezanka znalazla rodzine na jakies stronie, typu Au Pair world, nie zaplacili za kurs,na kurs miala 1,5 godz jazdy sbahnem, a pod koniec pobytu nie zaplacili jej nawet 50%..nastepny przyklad-kolezanka pojechala z ogloszenia,musiala pracowac w weekndy,placili b.malo,a ze chciala nauczyc sie niem i nie pojechala przez agencje,musiala zostac w tej beznadziejnej rodzinie...rodziny sa rozne,ale jak sie jedzie z agencji,masz gwarancje opieki i zmiane rodziny...poza tym nei czarujmy sie,nie wiadomo tak naprawde czy taka rodzina istnieje,i czy to nie jest adres biura publicznego..dlatego wybacz,ale nie ufam ci za grosz! Wszystkim chetnym dziewczynom podam adres sprawdzonego biura niemieckiego au pair, przez ktore wejechalam..maja strone internetowa,zertyfikat,dzialaja od wielu lat , no i sa bezplatni dla au pairs...piszcie na adres [email] ps.I mam uwierzyc, ze skoro rodzina nie placi agencji,bedzie wiecej placila dziewczynie?takie rodziny sa b.skape,zreszta kto poszukuje au pair na stronach w jezyku polskim? jakiej rodzinie chcialoby sie cos takiego robic???poznalam kilka rodzin,i wiem ze te ktore szukaja na wlasna reke,szukaja pozniej sposobow aby nie zaplacic dziewczynie...
ich war ein aupair. jetzt studiere ich in deutschland. deine sache-dein problem, dass du mir nicht glaubst. ich schreibe dir wie es wirklich ist. ich habe meine gastfamilie 3mal gewächselt.es war unterschiedlich-mal besser, mal schlechter.das wichtigste ist- mann sollte sich nicht ausnutzen lassen.ich habe mehr gearbeitet und deswegen habe ich mehr geld gekriegt.
die agenturen sind für dich nett, wenn die dich vermitteln möchten(dafür kriegen die ja auch geld). dannach ist für die egal, wie es dir geht.als ich meine erste gasfamilie gewächselt habe(gefunden via. ne agentur), wollte die frau von der agentur gar nicht mit mir sprechen.sie war sauer, dass sie kein geld mehr von d.gastfamilie kriegt...
Menschen...streiten sie hier nicht. Ich hab' eine Frahe, ich bin Jung und bin 17 Jahre alt. Ich habe gehört, dass ich 18 sein muss...sind vielleicht Ausnahmen? Ich will in dieser Sommerferien nach Deutschland fahren, und als aupair arbeiten. Was soll ich machen? :(
du solltest auf jeden fall über d. internet suchen. keine agentur nimmt deine bewerbung an, da du zu jung bist. und allein eine g-familie zu finden wird schwer sein, weil du ein junge bist...aber trotzdem viel erfolg.
tragisch... :(
Musze sie zwami niezgodzic. Ja znalazlam taka rodzine wlasnie przez ogloszenie w necie na polskiej stronie. Poniewaz ona jest polka niemusieli szukac nikogo przez agencje. i jest bardzo fajnie jestem zarejestrowana chodze na kurs wszystko normalnie jest jeszcze lepiej bo jezdze z nimi do Polski i za nic niemusze placic. Wiec rodzina ktora sama szuka au-pair wcale niemusi byc zla.. Fakt i bac sie balam bo zeczywiscie niewiadomo na kogo sie trafi, ale niemozna powiedziec ze wszyscy sa zli i sami oszusci. Wiec wcale niebuje sie takich ogloszen porozwawiajcie z rodzina przez telefon, skypa itd. zycze powodzenia
hej zgodze sie , co do twojego zdania na tenmat zalatwinia sobie au-pair w niemczech przez internet szczegolnie, sa to rodziny , ktore sa sparsam wola zaostszedzic 400euro na agentuurze i ida po najniyszych kosztach, ale pozniej ta rodzina oszczedza rowniez nba tobie, nie daje przewaznie ubezbieczenia , zawiera z ta osoba ustna umowe, zameldowanic rowniey nie chca,roewniez ze szkola to rowniez byawa sama to pryechodzilam z gory sa ustalane inne reguly a w rzeczyzwsitosci jest calkiem inaczej, cyzli gorzej, taka osoba nie ma zadnych zasad, zasady sa narzucane pryzez rodzine, jest niestety przykre , taka au-pair nie ma zadnego tzw. nadzoru ze strony agentury , ktora w jakims stopniu pelni piecze nad ta osobe, jest w ciaglym kontakcie z z au-pair, wiem ze sa rowneiz swietne rodziny w necie ale do tego poprostu trzeba miec szczescie , bo jak nie to rodzina moze zniszczyc cie psychicznie i w przeciagu paru godzin bedziesz musiala pakowac swoje walizki,i do domu wracac niestety ja tak mialam, dlatego z calego serca polecam obojetnie polska czy niemiecka agentura zawsze daje jakies poczucie bezpieczenstwa, pozdrawiam magda
napewno badzcie ostrozne ze strona au-pair world !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ich möchte gern nach De als Au-pair ziehen am bestens nach NRW Kennt ihr villt irgendeine Vermittlungen in Nrw??xD Küßchen für alle^^
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie