Ciekawe dlaczego piszesz po niemiecku a nie po polsku...cos mi sie nie wydaje abys byla au pair...poza tym nei wierze tez w ta kwote..ja tez moge podac przyklad-kolezanka znalazla rodzine na jakies stronie, typu Au Pair world, nie zaplacili za kurs,na kurs miala 1,5 godz jazdy sbahnem, a pod koniec pobytu nie zaplacili jej nawet 50%..nastepny przyklad-kolezanka pojechala z ogloszenia,musiala pracowac w weekndy,placili b.malo,a ze chciala nauczyc sie niem i nie pojechala przez agencje,musiala zostac w tej beznadziejnej rodzinie...rodziny sa rozne,ale jak sie jedzie z agencji,masz gwarancje opieki i zmiane rodziny...poza tym nei czarujmy sie,nie wiadomo tak naprawde czy taka rodzina istnieje,i czy to nie jest adres biura publicznego..dlatego wybacz,ale nie ufam ci za grosz! Wszystkim chetnym dziewczynom podam adres sprawdzonego biura niemieckiego au pair, przez ktore wejechalam..maja strone internetowa,zertyfikat,dzialaja od wielu lat , no i sa bezplatni dla au pairs...piszcie na adres [email] ps.I mam uwierzyc, ze skoro rodzina nie placi agencji,bedzie wiecej placila dziewczynie?takie rodziny sa b.skape,zreszta kto poszukuje au pair na stronach w jezyku polskim? jakiej rodzinie chcialoby sie cos takiego robic???poznalam kilka rodzin,i wiem ze te ktore szukaja na wlasna reke,szukaja pozniej sposobow aby nie zaplacic dziewczynie...