Dzwonienie do Polski ! ! !

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie :) Wybieram się w styczniu do Monachium na 3 miesiące i chciałem się dowiedzieć jak można najtaniej dzwonić do Polski na telefon stacjonarny,słyszałem o kodach wpisywanych przed rozmową,o punktach które prowadzą Turcy z których można dzwonić i o kartach telefonicznych.
Interesuje mnie również zakup karty pre-paid do komórki, z jakiej sieci niemieckiej jest najtańsze wysyłanie sms-ów do Polski i gdzie mnożna ją kupić ???
najpierw wybierz nr 01035, nastepnie 0048 i numer, pod ktory chcesz zadzwonic. Bedziesz placic 1,9 centa za minute.

Pozdrawiam :)
A tak można dzwonić z budki telefonicznej ???
jak ja dzwoniłem to wybierałem [tel]i dalej numer łacznie z kierunkowym niby coś taniej
Ja uzywam strony www.billiger-telefonieren.de . Ceny tych 010... zmieniaja sie co chwile i jesli masz ostep do internetu,to przed kazdym dzwonieniem sobie sprawdz.01040 kosztuje chyba cos kolo 2,2 cent/min.
albo www.teletarif.de
A jak jest z komórkami ??? Jakiego operatora najlepiej kupić zestaw startowy, i ile kosztuje sms do Polski ???
sms do polski kosztuje 20centow u wszystkich operatorow prawie tak samo, T1 ma najlepsza siec (najmocniejszy zasieg) a ceny taryf na karte sa tez bardzo podobne u roznych operatorow.
hejka
najtaniej dzwonic przez internet!! przez voipdiscount, sparvoip albo internetcalls.
tanio sie telefonuje przz providerow.do sprawdzenia na tej stornie, podam calego linka, gdtzie juz ustawilam by naliczanie bylo minutowe i zawsze z zapowiedzia.
http://www.teltarif.de/db/res.html?ansage=1&kurz=ja&019x=0&ve=1&takt=61&von=Analoganschluss&ziel=Polen

obecnie najtanszy jest: [tel],8centa/min; [tel],83centa/min; [tel],88 :)

jesli chodzi o prepaid proponiuje simyo. poczytaj na simyo.de Ich karte mozesz zamowic przez inernet. maja tanie telefonowanie, jesli sie nie myle 16centow po calych Niemczech!
najtansze i zawsze aktualne prefiksy znajdziesz na www.sozpol.eu wybierasz prefiks potem 0048 i np. 22 (kierunkowy bez zera)... a potem numer

szczegoly na www.sozpol.eu
polecam http://www.dcalling.de

tam minuta kosztuje 1,9centow do polski, i to przez telefon komorkowy.

pozdrowienia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie