praca w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Witam wszystkich.Ja jestem w Niemczech prawie 2 lata.Bylam au pair.Tutaj poznalam mojego chlopaka z ktorym aktualnie mieszkam.Szukam pracy!I jesli nic nie znajde to chyba oszaleje.Mam pytanie czy moze ktos jest w podobnej sytuacji jak ja,i czy jest moze ktos kto znalazl prace na zasadzie "pracownik gosc".
anula,rozumiem ten bol,ja mam to samo,,,,bez pracy idzie oczadziec sama nie wiem jak tu w niemczech z tym prawem jest,ale nie jest latwo,ciezka droga przed nami,,jak masz ochote to kliknij na moja [email]
Ja rowniez jeste tutaj u narzeczonego ale nie szukalampracy narazie robie kurs niemieckiego. Mysle ze po slubie bedzie duzo latwiej a poki co proponuje poszukac pracy jako opiekunka. Pozd..
no tak moze i masz racje ale jak znalezc mam prace jaktu wszyscy glusi albo udaja gluchych,transparentow na pleckach nie nosze ze poszukuje,a zalezy mi naprawde na pracy i to jakiej kolwiek ,nie boje sie ciezkiej pracy,chodzi tylko jak znalesc ta prace,bo co do zezwolen i tp,to tu jest dziwnie,,,zawsze cos,,,,wysylaja od jednego do drugiego,,moze ktos ma jakies namiary na prace nawet sezonowa,,pozdrawiam serdecznie
Witajcie poszukiwacze pracy!to fakt,ze nie ma tu lekko cos fajnego znalezc.Jezeli komus bardzo na tym zalezy a nie wie jak sie za to zabrac radze moze sprobowac dac ogloszenie do gazety.W kazdym regionie pojawia sie co tydzien tzw.Stadt Spiegel...(czyli cos w rodzaju...przekroj wydarzen z danego regionu).Tam mozna takze umiescic(lub tez znalezc)ogloszenie dotyczace pracy.Wystarczy wypenlic Kleinanzeigen coupon,ktory przewaznie znajduje sie w kazdej gazecie wpisujac tresc ogloszenia i wyslac do redakcji.Nie kosztuje to majatek a przy odrobinie szczescia mozna na cos fajnego natrafic.Zycze wiec powodzenia.
...a jeszcze dokoncze!Mozna tez sprobowac dac ogloszenie w internecie...pod www.meinestadt.de Powodzenia!!!!
Witam,

jesli mieszkasz z chlopakiem ktory ma niemieckie obywatelstwo wezcie slub a potem w urzedzie skieruja sie na kurs jezykowy(chyba ze umiesz) i ci cos znajda albo sama poszukasz.Nie polecam podejmowac nielegalna prace w De poniewaz jak cie nakryja bedzie placic i zostaniesz deportowana do pl z zakazem przekraczania granicy niemieckiej .Teraz robia z tym porzadek .Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia