Ukrainka - żona Polaka. Jak trafić do Niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem ukrainka, mój mąż Polak. Ma firmę w Niemczech , więc tam mieszka.Ja mam kartę stałego pobytu w Polsce, chciałam wystąpić o 2 Vizy w Konsulacie Niemiec( na łączenie rodzin i na odwiedziny). Na łączenie rodziny wniosek przyjęli, a w odwiedziny -nie. Niby pod czas rozpatrywania takiego wniosku , nie mogę być w Państwach Schehgen. Czy to prawda? Wniosek będzie rozpatrywany do 6 mies. Czy ja nie mogę nigdzie się ruszyć. Może ktoś wie jak przyspieszyć to ? może są inne sposoby wyjazdu do Niemiec ? Ja chcę do męża, a 2,5 synek do taty. Pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!
Viktoriya, ja widzil szto ty piszi. Ja wiazu szto ty chacisz...
LG
nierozumie,przeciez jestesmy w uni,i mozesz bez problemu tutaj do niemiec przyjechac jesli masz polske papiery,a dalej zalatwiasz sobie wszystko tutaj,jesli chcesz zostac na stale w niemczech.wiec pakoj dowod i jedz do meza-pozdrawiam,sylwia
Naja, ganz so einfach ist es nicht. "Freizügigkeit" für polnische Staatsangehörige gibt es auch noch nicht 100 Prozent. Und sie ist Ukrainerin. Damit hat sie in den deutschen Ämtern ein sehr schlechtes Image, ich möchte jetzt nicht weiter darauf eingehen, welche Vermutungen bei der Ausländerbehörde enstehen.

Das läuft - so meine Befürchtung - auf eine juristische Klärung hinaus - die aber dauert sehr lange...

Mein Rat: Persönlich mit Heiratsurkunde und Geburtsschein des Kindes beim deutschen Botschafter vorsprechen und um "Familienzusammenführung" bitten.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę