Dziecko z pierwszego małżeństwa - a ubezpieczenie?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam pytanie, bo moze ktos juz byl w takiej sytuacji. Mam dziecko z pierwszego malzenstwa. Mieszkamy obecnie w Niemczech z moim narzeczonym - Niemcem. Wiem, ze ja bez problemu dostane po slubie ubezpieczenie, ale jak to jest z dzieckiem, ktorego on nie jest ojcem i dziecko ma obywatelstwo polskie?? Czy bede je musiala prywatnie ubezpieczyc, czy bedzie moglo byc ubezpieczone przy moim ubezpieczeniu?? Prosze o pomoc :)
hey,

jak twoj przyszly maz jest niemcem i nie ma bariery jezykowej, to nie ma nic prostszego jak zapytanie sie w odpowiednim urzedzie, a w tym wypadku od razu w jego kasie, gdzie jest ubezpieczony.

pozdr.
Tez bedziemy sie o to pytac w jego kasie, ale do slubu jeszcze troszke i tak myslalam, ze moze juz ktos mial taki przypadek. Ja tam wole popytac sie w paru miejscach, bo wiadomo jak to w niemieckich urzedach ... pozdr.
Jesli jeszcze problemu ubezpieczenia nie rozwiazalas to daj znac. Pracuje jako doradca inwestycyjny i mam kontakt do osob ktore sie na tym znaja, mieszkam w Bremen.

moj email: [email] [gg] , tel. [tel]

Pozdrawiam

michal
ja jestem w takiej sytuacji jak ty i zapytalismy sie w jego kasie okazalo sie ze teraz nas dolacza do jego ubezpieczenia za116 euro a po slubie nomalnie bedziemy nic nie placic ,dziecko zawsze podlega pod ciebie a ze ty bedziesz pod niego po slubi wiec nie ma znaczenia ze on nie jest jego ojcem

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia