Jakie dokumenty na początek

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o pomoc... Tłumaczenia jakich dokumentów potrzebuje zabrac ze soba do Niemiec podczas przeprowadzki na stałe? Moj mąz ma pochodzenie, ja i dziecko z mojego pierwszego małżenstwa - nie. Mój syn bedzie musiał isc tam do szkoły...w Polsce skonczy 1 klase. Ja mam wyzsze wykształcenie,a le na poczatku bede musiała chyba skorzystac z kursu jezykowego, zeby tam starac sie o jakas prace.
napisz do socpolu oni ci odpowiedza dokladnie czego potrzebujesz,ile lat jestes po slubie? .Czyli ty i twoje dziecko macie obywatelstwo polskie tak, jesli masz zamiar zmienic dziecku odywatelswo tzn jesli twoj maz by zaadoptowal i dal mu swoje nazwisko to pamietaj o tym ,ze wtedy w przypadku waszego rozwodu twoj maz ,a nie ty dostanie prawa do syna:( .Wiec lepiej zostaw dziecku obywatelstwo polskie :) i tak jak bedziecie mieszac w de to dostanie niemieckie po 8 latatch pobytu.Pozdrawiam
Dzieki za informacje...masz moze nr gg albo jakiegos maila?
Będziesz potrzebowała Statsangehorigkeit, tłumaczony przez tłumacza przysięgłego akt małżeństwa, akty urodzenia, paszporty.
Kora moj numer [gg] , i email [email] POzdrawiam
sorry 3069919
...a co to jest ten Statsangehorigkeit?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia