Bardzo Proszę o pomoc w tłumaczeniu

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Cześć Martin tu Adrian.Wiesz od naszego ostatniego spotkania minoł rok. Więc kończąc szkołe zaplanowałem wyjazd ze znajomymi do Barcelony w Hiszpanii, pomyślałem że będziesz miał ochotę z nami pojechać,co ty na to?Mam nadzieje,że się z nami wybierzeż bo ostatnio we Włoszech było fajnie razem.Wieć jeżeli nia masz innych planów to chętnie cię ze sobą weźmiemy ,a gdy byś się zgodził to podaje plan wycieczki: zbiórka jest w Berlinie 11.07.07 na lotnisku ,a z Berlina lecimy z przesiadką w Paryżu do Barcelony. No to mam nadzieje ,że do zobaczenia 11 na Lotnisku .Pozdrawiam!!!
Adrian:]
Wieso steckst du's noch mal rein?
versuche das alleine zu knacken und jemand (bzw. ich) wird das prüfen.
Hallo Martin, das bin ich, Adrian. Weißt du, seit unserem letzten Treffen ist schon ein Jahr vorbei! Nach dem Schulabschluss habe ich eine Reise nach Barcelona nach Spanien mit meinen Freunden geplant. Es ist mir eingefallen, dass du auch vielleicht Lust hättest, mitzufahren. Was findest du davon? Ich hoffe, dass du mitfährst, denn es war wirklich toll, wenn wir letztes Mal in Italien zusammen waren. Wenn du keine andere Pläne hast, nehmen wir dich gerne mit. Wenn du fahren willst, gebe ich dir Ausflugsplan: wir kommen am 11. Juli 2007 in Berlin am Flughafen zusammen, dann fliegen wir aus Berlin nach Paris, wo wir umsteigen müssen und später nach Barcelona. Ich hoffe, dass wir uns am 11. Juli am Flughafen treffen. Ich grüße dich herzlich!
Adrian
Was findest du davon? - was hältst du davon.

denn es war wirklich toll, ALS
Wenn du keine andereN Pläne hast, nehmen wir dich gerne mit
wir letztes Mal in Italien zusammen waren
wir kommen am 11. Juli 2007 in Berlin am Flughafen zusammen AN
Bardzo dziękuje za pomoc "Ady99" i "MetroPole":]