Proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo prosze o przetłumaczenie tego listu gdyż jestem bardzo kiepska z niemieckiego próbowałam już i moje próby zakończyły się oceną ndst:(

Cześć Ewo!
W dzisiejszym liście chciałabym opowiedzieć Ci o moim sposobie odżywiania się. Moim zdaniem staram się jeść zazwyczaj zdrowe potrawy. Na śniadanie zwykle jadam nabiał i piję tylko gorzką herbatę.Na obiad jem dużo surówek i zazwyczaj mięso, a do tego piję sok z pomarańczy. Na kolację zwykle jadam chleb z pomidorem i ogórkiem. Aby odżywiać się zdrowo jem potrawy ubogie w tłuszcz zawierające białko i dużo witamin. Na dodatek aby być zdrowym dużo jeżdżę na rowerze, aby spalić niezbędne kalorie i dużo biegam wieczorami. Na dzisiaj kończę mój list i mam nadzieję że ty również opiszesz mi swój sposób zdrowego odżywiania się.
Pozdrawiam
Kasia:)

Dołączam słówka:
ubogie w tłuszcz- fettarm
zawierające białko- eiweißhaltig
witaminy- vitaminarm
zdrowe jedzenie - gesund
śniadanie- Frühstück
obiad- Mittag
kolacja-Abend
Z góry dziękuję i czekam na w miarę szybką odpowiedź potrzebuję to na 8 maja:(
Będę bardzo wdzięczna