pomoc z niemieckiego

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

prosze o napisanie mi jak przebieg dzien Nica wedlug ponizszego schematu gdyz naprawde nie potrafie do kazdej godziny ulozyc poprawnego zdania moze dla innnych to proste ale ja sie ucze pierwszy rok niemieckego wiec z gory dziekuje o profeslonalne napisanie przebiegu dnia nica musze miec to na jutro wiec oto on:
7.00-aufwachen
7.10-aufstehen, Zähne putzen, duschen, sich anziehen
7.30-frühstücken
7.40-in die Schule fahren
7.50-8.00-mit Schulkameraden reden
8.00-14.00-der Unterricht
14.30-nach Hause zurückkommen
15.00-16.00-zu Mittag essen
16.15-18.00-sich mit Freunden treffen
18.30-19.00-das Abendbrot essen
19.15-22.30-Hausaufgaben machen, fernsehen, lesen
22.30-duschen, Zähne putzen, schlafen gehen
to wszystko a wiec jesli znajdzie sie jakis zloty czlowiek ktory tozrobi bede bardzo wdzieczna:)
Ich wache um sieben Uhr auf . Um zehn nach sieben stehe ich auf, putze mir die Zähne und ziehe mich an. Um halb sieben gehe ich frühstücken. Um sieben Uhr vierzig fahre ich schon zur Schule. Von zehn vor acht bis acht Uhr rede ich mit meinen Schulkameraden. Von acht bis vierzehn Uhr habe ich Unterricht. Um vierzehn Uhr dreißig komme ich nach Hause zurück. Von fünfzehn bis sechzehn Uhr esse ich zu Mittag. Von Viertel nach sechzehn Uhr bis achtzehn Uhr treffe ich mich mit meinen Freunden. Von achtzehn Uhr dreißig bis neunzehn Uhr esse ich Abendbrot. Von Viertel nach neunzehn Uhr bis halb elf mache ich Hausaufgaben, sehe ich fern und lese. Um halb elf gehe ich duschen, putze mir die Zähne und gehe schlafen.
Dziękuje z całego serca:D jak to dobrze ze sa ludzie na których można polegac ;)
Witam ponownie mam jedno male pytanie dlaczego pisze sie putze mir die Zähne a nie putze mich die Zähne kiedy uzywa sie mir a kiedy mich itd. dir-dich czy moze to od czegos zalezec?
mam pytanie kiedy uzywa sie mir a kiedy mich kiedy dir a kiedy dich itd.??prosze o odpowiedz

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie